Morten Østergaard: Det er godt, at prisvinder kalder Danmark for et hvidt racistisk samfund

https://jyllands-posten.dk/pictures/NICA_Billede__free_/image/9875501/30xaek/ALTERNATES/h-5_3/pf-16-09-2017-morten-oestergaard

Den danske forfatter Jonas Eika benyttede tirsdag aften sin takketale efter at have vundet Nordisk Råds Litteraturpris til at lange ud efter Danmark og den danske regering. Prisvinderen sagde blandt andet:

Jeg tror, at den racistiske og islamofobiske nationalisme, der i disse år vinder frem i de nordiske nationalstater, er afhængig af hvidhed, af en forestilling om den hvide majoritets eksklusive ret til national velstand og sikkerhed. Og jeg ser hvidhed som en arv fra den koloniale fortid, der også gennemkrydser Norden, og som ingen af de magter, der tidligere har koloniseret og undertrykt oprindelige befolkninger, har vist en vilje til at konfrontere. Tværtimod. Mange af dem viser en vilje til bruge den.

Jeg taler til den danske statsminister, (som også sidder i denne sal).
Mette Frederiksen, som står i spidsen for et socialdemokrati, der er kommet til magten ved at overtage den forrige regerings racistiske sprog og politikker.

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, mener, at det er godt, at Jonas Eika kalder Danmark for et hvidt racistisk samfund. Østergaard siger følgende til Ritzau:

Det er godt, at der er nogle, der råber vagt i gevær. Jeg ville nok have udtrykt mig lidt anderledes, men pointen er den samme, nemlig at vi har en forpligtelse over for børnene i Sjælsmark (udrejsecenter, red.) og alle, der er i en tilsvarende situation, og også en dansk tradition for at tage hånd om det.

Derfor kan jeg godt forstå, at folk reagerer kraftigt på at opleve, at selv om der er et regeringsskifte, så synes man ikke, at man kan se, at kursen bliver lagt markant om.

8 thoughts on “Morten Østergaard: Det er godt, at prisvinder kalder Danmark for et hvidt racistisk samfund

 1. Nete 30. oktober 2019 / 20:22

  Stakkels mennesker😱
  Delusional, i svær grad endda.
  Normalt får mennesker med svært psykotiske vrangforestillinger hjælp i psykiatrien. -så hvad laver de to på denne side af hegnet?

  De er begge KUN positioneret som de nu er, pga tryg, sikker opvækst iblandt hjertevarme, opfindsomme og rngagerede danskere. …men de forstår ikke rnganf værdien af hvad se selv sidder som produkt af – og nu hater rablende skørt over

  Suk

  #Kældermennesker!, fik lige sit rette ophav…

  Like

 2. swanhildur 30. oktober 2019 / 20:28

  Det er blevet trend at man gir jubelidioter og facister der kalder sig antifacister priser i dagens Danmark .

  Enhedsliste segmentet jubler osse , men forfatteren er jo osse en af deres autonome brunskjorter ..

  imam Østergård , der selv kalder alle der ikke er enige med ham om indvandring , for racister og Hitler ..kan heller ikke få armene ned .

  Like

 3. Allan Birk 31. oktober 2019 / 06:59

  𝐕𝐨𝐤𝐬𝐞𝐧𝐦𝐨𝐛𝐧𝐢𝐧𝐠. det er hvad dette Morten Østergaard beskæftiger sig med. Han er leder af sin egen lille mobbe-undergruppe. Disse ord er defineret i 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒂𝒔 𝑴𝒊𝒏𝒅𝒔𝒕𝒆 𝑶𝒓𝒅𝒃𝒐𝒈

  Like

  • Allan Birk 31. oktober 2019 / 07:37

   .
   𝑬𝑼𝑹𝑶𝑷𝑨𝑺 𝑴𝑰𝑵𝑫𝑺𝑻𝑬 𝑶𝑹𝑫𝑩𝑶𝑮:
   (𝑈𝑑𝑔𝑖𝑣𝑒𝑡 𝑎𝑓 𝐴𝑙𝑙𝑎𝑛 𝐵𝑖𝑟𝑘 23.10.2019)

   𝐑𝐄𝐋𝐈𝐆𝐈𝐎𝐍: En ikke-voldelig tro med eller uden gud(er).

   𝐊𝐔𝐋𝐓/𝐒𝐄𝐊𝐓: En voldelig tro med eller uden gud(er).
   Kultmedlemmerne mener de er så rigtige på den at de inddeler verden i os og dem. Alle der ikke er kernemedlemmer skal holdes nede da de mener at andre ikke er noget værd. I virkeligheden er kultmedlemmernene bange for andre og vil derfor med vold holde andre nede. Nogle sekter er mindre voldelige, andre er meget voldelige.

   𝐌𝐎𝐁𝐍𝐈𝐍𝐆: Princippet med mobning er, at der er en antisocial leder (ulven), som bestemmer hvem der skal mobbes og hvordan. Der bruges ofte vendinger som “eksperter mener…”, “alle mener…” og lignende, for at forsøge at nedgøre andre og fortælle at den mening som den/de mobbede har, er ugyldig.
   Fårene gør som han siger, fordi de ved at hvis de ikke adlyder så er de næste i rækken som får hele gruppens negative opmærksomhed, og det er ikke særlig morsomt.
   I sjældne tilfælde foregår mobning mand til mand, men kun yderst sjældent, da både ulven og fårene er kujoner der foretrækker at arbejde i flok for ikke at give offeret en chance. Er de alene har offeret en bedre chance for at forsvare sig, det er hvad kujoner er bange for, det er derfor de er i flok.

   Antisociale personer (også kaldet asociale) – lederen – bekæmper alle andre og specielt dem der er smarte. Antisociale er bange for at blive gennemskuet og miste magten over fårene, hvis det bliver afsløret hvad han laver.
   Fårene er kujoner der lader sig kontrollere, og lederen er den der er mest bange og den største kujon af dem alle.
   Man kan kalde lederen en sindssyg person, da hans hensigter, gerninger og frygt ikke er baseret på virkeligheden, men noget der kun eksisterer i hans egen fantasi.

   𝐁Ø𝐑𝐍𝐄𝐌𝐎𝐁𝐍𝐈𝐍𝐆: En leder (ulven) bestemmer hvem der skal mobbes og hvordan.
   Fårene gør som han siger, fordi de ved at hvis de ikke adlyder, så vil vedkommende være næste person som får hele gruppens negative opmærksomhed, og det er ikke særlig morsomt. Lederen er en antisocial person.
   Børnemobning kan sidestilles med drillerier organiseret af mere eller mindre ondskabsfulde ledere der styrer slagets gang. Formålet er at underkaste dem som anses som en potentiel trussel imod sig selv i sit lille kongerige. Han anser alle mennesker som en trussel, og derfor skal de holdes nede.
   Voksenmobning kan godt udføres af børn. Børnemobning er ikke fysisk vold.

   Børnemobning kan inddeles i mild, middel og grov, og her er nogle eksempler:

   𝑀𝐼𝐿𝐷 𝐵Ø𝑅𝑁𝐸𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: At drille med ting der er sande. f.eks at vedkommende lugter af hvidløg, ikke vasker sig, har ødelagt tøj på, eller tilsvarende ting som er sande og ment som en henstilling til at bede vedkommende om at gøre noget ved det, uden at udnytte det, men blot påpege det uden at være en konstant pestilens for offeret.
   Andre former for børnemobning kan være at hviske og grine af den/dem der bliver mobbet.

   𝑀𝐼𝐷𝐷𝐸𝐿 𝐵Ø𝑅𝑁𝐸𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: Ejendele flyttes for at genere offeret, eller gøres ubrugelige for kortere tid, madpakken i fryseren, gøre offerets sko våde, tømme vedkommendes skoletaske, flytte vedkommendes cykel osv. Altså ret generende men ikke direkte ødelæggelse af ejendele.

   𝐺𝑅𝑂𝑉 𝐵Ø𝑅𝑁𝐸𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: Social kontrol hvor offeret udelukkes fra socialt samvær af gruppen, der lyves groft og offeret tillades ikke at forsvare sig, ødelæggelse af ejendele og genstande som offeret skal bruge eller ejer eller har lånt af andre.

   𝐕𝐎𝐊𝐒𝐄𝐍𝐌𝐎𝐁𝐍𝐈𝐍𝐆: Børnemobning taget til voksen niveau, dvs. så ondskabsfulde og sadistiske som voksne kan være mod hinanden uden nogen begrænsninger, når det er værst. Voksenmobning kan godt udføres af børn
   Der er en eller flere ledere der kan være organiserede for at samarbejde. Dette gøres ofte skriftligt for at aftale hvad og hvordan det skal udføres i mere eller mindre detaljerede beskrivelser.
   Leder(e) er en eller flere antisociale personer eller nogle der lader sig kontrollere af antisociale person(er) og styrer deres egen undergruppe.

   Voksenmobning kan inddeles i mild, middel og grov, og her er nogle eksempler på hvordan det kan udføres i praksis:

   𝑀𝐼𝐿𝐷 𝑉𝑂𝐾𝑆𝐸𝑁𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: Grove drillerier og trusler der gør det umuligt at fungere, social kontrol, at fortælle igen og igen at offeret er forkert på den, er en løgnhals osv. uden at dette er sandt (f.eks. “konspirationsteorier”) ved et vedvarende pres.

   𝑀𝐼𝐷𝐷𝐸𝐿 𝑉𝑂𝐾𝑆𝐸𝑁𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: Afbrænding af folks ejendele, ødelæggelse af hvad folk har kært og symboler på deres frihed, fyring af medarbejdere der ikke lader sig undertrykke. Tyveri af folks ejendele.

   𝐺𝑅𝑂𝑉 𝑉𝑂𝐾𝑆𝐸𝑁𝑀𝑂𝐵𝑁𝐼𝑁𝐺: Mord, mordforsøg, voldtægt, kidnapning, fængsling og afskedigelse af politiske modstandere. Fratagelse af hjem, værdier, forældremyndighed og menneskerettigheder fra politiske eller ideoligiske modstandere. At udøve mishandling, kidnapning og mord på kæledyr og dyr.

   Like

 4. Henning Jensen 31. oktober 2019 / 07:47

  Jeg hørte forleden børnene råbe ovre i børnehaven: “Det man siger er man selv!”
  Når man ser billedet herover af Morten Østergaard, så kan man godt få associationer til betegnelsen en “hvid racist”.
  Morten Østergaard er tydeligvis en af dem der er født i en forkert farvet krop, og som derfor burde få foretaget et hamskifte.

  Like

 5. sg545977 31. oktober 2019 / 07:55

  Der er mange andre børn ude i den store Verden, som man burde have mere ondt af end dem som sidder i Sjælsmark.

  Like

 6. En rigtig dansker 31. oktober 2019 / 12:06

  Jeg tror, at jeg vil holde det kort og kontant denne gang og komme med ét enkelt udbrud:
  F*CK de individer – der vil undergrave Danmark, vores velfærd og vores fremtid!
  Jeg stopper der…De idioter fylder ALT FOR MEGET i landskabet!

  Like

 7. Allan Gorm Larsen. 5. november 2019 / 21:27

  F.eks. Sjælsmark.
  De, der bor der er blevet afvist, men NÆGTER at forlade landet. Skal de bare tildeles lejligheder ude i kommunerne???!!!. ABSLUT NEJ!. De ligger selv som de har redt.
  Racisme: hvad er det?. det har i hvert fald IKKE noget med religion at gøre som er en gudetro, så det er simpelt hen en misforståelse af dimensioner. Jeg kan absolut IKKE INDSE at disse påstande kan bruges til noget som helst.
  Jeg mener at den unge forfatter, Jonas Eika, i stedet for at læsse en sæk lort ud over os, bør vise sin taknemmelighed over den fornemme pris. Den bør fratages ham igen.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s