Den danske fagbevægelse vil have lønstigninger på 30 procent: Har idiotiet ingen grænser?

https://www.3f.dk/~/media/lokalafdelinger/private/webmaster/ikoner/hovedsite%20sociale%20medier.ashx

Fagforeningen 3F mener, at de kommende overenskomstforhandlinger skal give en gevaldig stigning i lønnen i bunden. Mindstelønnen i byggeriet er i dag 125 kr. i timen, og den vil 3F gerne have hævet med 20 kr. til 40 kr. Det skriver Berlingske.

40 kr. mere i timen svarer til en lønstigning på 32 procent.

Min kommentar:

Jeg ved godt, at det er et forhandlingsudspil i et langt overenskomstforløb, men jeg vil alligevel stille spørgsmålet: Har idiotiet ingen grænser i den røde fagbevægelse?

Når man spiller ud med lønstigninger på over 30 procent, så bliver man ikke betragtet som en hård og snedig forhandler. Man bliver derimod betragtet som idiot af modparten hos arbejdsgiverne.

One thought on “Den danske fagbevægelse vil have lønstigninger på 30 procent: Har idiotiet ingen grænser?

 1. Henning Jensen 10. december 2019 / 02:23

  Året indeholder ca. 250 arbejdsdage á 7.5 timer = 1875 arbejdstimer.
  Den røde statsministers grundbeløb er ca. 1.482.457, og det giver rundt regnet 790 kroner i timen.
  De øvrige ministre tjener hver næsten det samme i timen, og mon ikke forhandlerne på begge sider af forhandlingsbordet, fagforeningernes forhandlere og arbejdsgivernes forhandlere, har lønninger der når derop imod.

  Den røde regering har jo for kort tid siden gavmildt uddelt en ekstra pose penge til dem der slet ikke arbejder, og har mange børn. Så mon ikke 3F har fuld opbakning fra den røde regering – til at stå fast på kravet om at få smidt en 20’er – eller to – efter de få der gider arbejde.
  Under overflader drejer det sig jo egenlig ikke om lønforhandlinger, men om en omfordeling af ”samfundskagen”, hvor de sultne kræver en bid mere. Bl.a. som kompensation for at ”andre” automatisk har fået mere. Den kompensation vil regeringen ikke selv yde, og har derfor skubbet ”aben” over til arbejdsgiverne.
  Politikerne vil næppe turde andet end bakke 3F kraftigt op, for at lægge sig ud med fagforeningerne i nutidens Danmark, kunne have uoverskuelige konsekvenser.
  Ligesom med flygtningeimporten, så handler det ikke for politikerne om at styrke sammenhængen i samfundet, eller fremme samfundsøkonomien. Men om at sikre det samme antal stemmer ved næste valg, så den behagelige hvile på taburetten, der udløser mindst 790 kroner i timen, bliver bevaret.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s