S-regeringens finanslov: De fattigste folkepensionister får FÆRRE penge mellem hænderne

mw

Før valget lovede Mette Frederiksen at bekæmpe uligheden. Blandt andet skulle de fattigste folkepensionister have bedre vilkår.

Nu er hun blevet statsminister og har i samarbejde med finansminister Nicolai Wammen fået de røde partier til at sige ja til sin første finanslov. Den finanslov betyder, at alle danskere – inklusiv de fattigste folkepensionister – får færre penge mellem hænderne i 2020. Det skriver Børsen.

Ifølge beregningerne fra Finansministeriet taber de fattigste danskere faktisk en noget større procentdel af deres disponible indkomst, end de rigeste gør.

Min kommentar:

Der er dog en enkelt gruppe, der får flere penge. Arbejdsløse indvandrere modtager 700 kroner ekstra per barn om måneden – skattefrit.
Sådan er det jo, når de røde sidder på magten.

27 thoughts on “S-regeringens finanslov: De fattigste folkepensionister får FÆRRE penge mellem hænderne

 1. Laurits J B Larsen 17. december 2019 / 17:04

  Det er første gang siden Anden verdens krig, at vi har fået sådan en forræder regering, fodre fjenden op med flere penge, og gør intet ved alle de daglige voldshandlinger, og sylter pensionisterne med 39 kroner mere om måneden fra år 2020, det er løftebrud ud over alle grænser, hvor skulle de skamme sig sådan nogle tyvagtige levebrødspolitikere, der ikke holder sig tilbage når det gælder om og skrabe til sig selv. 🤔👎🇩🇰

  Liked by 1 person

  • KSD 17. december 2019 / 17:10

   De 39 kroner ekstra stammer fra Løkke-regeringen. S-regeringen har taget penge fra folkepensionisterne.

   Liked by 1 person

   • Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard 30. december 2019 / 16:31

    – til gengæld sørge “Løkke” og DF for, at der kom 9% flere asylansøgere og familiesammenførte til Danmark i perioden 2015-19 (sammenlignet med HTS i 2011-15. Og ydermere var der fortsat 76.773 indvandrere uden for arbejdsmarkedet!

    – tænk hvad det koster og kommer til at koste!

    *“Rettes fokus mod kønsfordelingen blandt 25-64-årige indvandrere, der var
    permanent uden beskæftigelse, ses det at kvinder generelt er overrepræsenterede. Blandt indvandrere med mindre end fem års opholdstid udgjorde kvinder 64 pct. af alle indvandrere, der var permanent uden beskæftigelse. Samme billede gør sig gældende blandt indvandrere, der har opholdt sig i landet mellem fem og ti år og i mere end ti år. Samlet set var der 46.466 kvindelige indvandrere og 30.307 mandlige indvandrere, der var permanent uden beskæftigelse i hele perioden.” ((2016-18)(*Citat s. 56/kilde: Danmarks Statistik: Indvandrere i Danmark, 2019).

    “Løkkes” motto – “går den – så går den” blev gennemført til næsten perfektion.

    Konklusion:
    Der er ikke den store forskel på en S-/el. V-ledet regering. Udover retorikken og underholdningsværdien – forstås.
    Det Radikale Venstre viste i 2011-15, hvordan Socialdemokratiet skulle håndteres og dominerede fuldstændigt regeringsgrundlaget. De skabsradikale er siden 2001 blevet mere og mere dominerende i Venstre og fra 2011 i Det Konservative Folkeparti. Og har hidtil været det i LA. Bedre blev det jo ikke af, at DF svigtede fælt i 2015-19.
    Det betyder jo, at Det Radikale Venstre i princippet styrer Danmark. Men det er der tilsyneladende en del vælgere, som endnu ikke har opdaget.

    Men 83.201 godkendte kryds d. 5. juni erkendte dette og er i dag repræsenteret i Folketinget v/4 mandater qua Nye Borgerlige.

    Like

 2. Ehm Christensen 17. december 2019 / 17:44

  Der er så kun een ting at gøre: Nemlig at alle ældre pensionister boykotter alle regeringspartier, S, Radikale venstre, Enhedslisten , SF og Alternative, for det er dem der er skyld i at pensionisterne får skåret pensionen ned/ ikke får kompensation for nye afgifter m. m. Husk det nu ved næste valg, der forhåbentlig snart kommer!

  tir. 17. dec. 2019 kl. 16.04 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Før valget lovede Mette Frederiksen at bekæmpe uligheden. > Blandt andet skulle de fattigste folkepensionister have bedre vilkår. Nu er > hun blevet statsminister og har i samarbejde med finansminister Nicolai > Wammen fået de røde partier til at sige ja til” >

  Like

  • Anonym 17. december 2019 / 20:27

   Hvis man skal se helt neutralt på det, er der faktisk ingen partier, der interesserer sig for de n gruppe af pensionister, der kun har deres folkepension, for hvad gjorde de blå, incl. DF?

   Like

  • Merete 18. december 2019 / 13:22

   Kun en tåbe stemmer på S, og resten af venstrefløjen, der KUN ønsker at tilgodese indvandere, der ALDRIG har været eller bliver et + for Danmark

   Liked by 1 person

  • Bente Ørgaard 20. december 2019 / 03:06

   Ja kunne alle folkepensionister bare rotte sig sammen, så fik piben nok en anden lyd. Men det er vist et helt umuligt ønske. Men nu hvor vi ser hvordan embedsmænd og politikere rager til sig, ville et oprør vel egentligt være på sin plads.

   Like

 3. Anonym 17. december 2019 / 18:14

  OMG 💔😭

  Like

 4. hugo Jensen 17. december 2019 / 18:49

  Det bliver dyrt for Socialdemokratiet at fuldstændig glemme de fattigste ældre men forgylder udlændinge jeg har stemt Socialdemokrat hele mit lange liv men det vil jeg kraftigt overveje ved næste valg og tror langtfra jeg er den eneste skam jer.

  Like

  • Merete 18. december 2019 / 13:28

   Det må ALLE der har stemt på S og resten af venstrefløjen jo have set de sidste 60 år, h is, de havde kendt historikken.. Næ folk er dumme og naive der stemmer på S og venstrefløjen

   Liked by 1 person

 5. Anonym 17. december 2019 / 19:29

  Jeg ville skamme mig hvis jeg var i hendes sko.

  Like

 6. PH 17. december 2019 / 19:39

  Jamen hvorfor stemte folk da på hende. Har I ikke lært af hendes arbejde for beskæftigelsesreformen ? Eller har I glemt det ? Hun har aldrig holdt hvad hun lovede i de store overordnede træk. Men danskerne kan ikke stå sammen og sætte en stopper for det.

  Liked by 1 person

  • Else Nønne 17. december 2019 / 22:08

   Hvem vil du foreslå vi skal stemme på. De lover alle en masse, men lige så snart de har fået en plads i Folketinget, så glemmer de det hele igen…

   Like

   • Arne Bonife Jensen 15. januar 2020 / 03:48

    Nej, se De Radikale.

    De har forstået at samle en større gruppe af ikke danskere ude i de tykt befolkede områder.

    De lovede dem guld og grønne skove og, hvad har de fået, ja Guld og grønne skove.

    Måske skulle vi pensionister lave en deal med ham MØ, så er der en change for, at vi får, hvad de lover.

    Måske er indlægget lidt ironisk.

    Like

 7. Agnethe 17. december 2019 / 21:17

  Man vælter en kæmpe forsørgerbyrde over på det danske folk, og samtidig forærer de livslange pensioner til mange mennesker i 3. Lande, hvad har de bidraget med i Danmark, siden vi skal sende så mange penge ud af landet til folk der slet ikke har fortjent det. Mon ikke ikke vores politikere har misforstået deres opgaver, for det er ikke dem selv der er med til at betale, de har sørget godt for sig selv.!

  Liked by 1 person

 8. Merete 18. december 2019 / 13:29

  Det må ALLE der har stemt på S og resten af venstrefløjen jo have set de sidste 60 år, h is, de havde kendt historikken.. Næ folk er dumme og naive der stemmer på S og venstrefløjen. Kom ind i kampen istedet for at ynke bagefter, når skaden er sket

  Liked by 1 person

 9. Hans Nielsen 18. december 2019 / 18:25

  Mon ikke det ville glæde regeringen at aflive samtlige pensionister over 80, så var der jo endnu bedre råd til at sende “vores” penge rundt i hele verden. Vi “pensionister” har jo IKKE beriget Danmark på samme måde som alle vores indvandre gør. Hvorfor kan vi “pensionister” ikke få et par hundrede tusinde til at rejse for 🤔, det er ubegribeligt at vi er så rige på dette punkt, når vi ser hvor svært mange pensionister har det, nå pyt det var jo også dem vi skal have aflivet.

  Like

 10. Peder Hay 18. december 2019 / 21:14

  I har vist glemt hvor meget de blå partier har ødelagt for de ældre, sørget for at pensionerne ikke har fulgt med lønudviklingen,har skåret utilgiveligt ned på ældreplejen og sygehusene, har smadret skat med utallige nedskæringer, der koster samfundet milliarder osv. Der er nu så mange ting vi kunne bruge de mistede milliarder til. Men bortset fra det er det ikke rimeligt med sølle 39 kr. til folkepensionisterne.
  Måske trænger vi til et pensionistparti (men det skal helt sikkert være et rødt parti i stedet for smadremanden (læs blå blok), der har skudt velfærden tilbage gennem alt for mange år.

  Like

  • Hans Børge Nielsen 1. januar 2020 / 04:52

   der er oplagt, at vi skal vise solidaritet med hele verden og især de 18-35 årige med-lem fra Afrika og Mellemøsten! Danskerne skal ikke være så dovne mere! Ældre danskere skal derfor køres direkte fra den arbejdsplads, hvor de skvatter døde om og til nærmeste krematorium. PÅ den måde undgår vi den belastende ældrebyrde i samfundet og landet kan udvikles hurtigere med samfundsberigerne med-lem fra Mellemøsten og Afrika!!!

   Like

 11. Den Nervøse 18. december 2019 / 22:23

  Det er mere enkelt end som så! Alle bliver fattigere!

  Like

 12. Allan Gorm Larsen. 19. december 2019 / 21:38

  Ja, sådan går det, når vælgerne snork sover og bliver ved med at stemme på de partier, som vil ødelægge hele samfundet i stedet for at stemme på f.eks. på Nye Borgerlige eller Stram Kurs.

  Like

 13. Thomas Overgaard 21. december 2019 / 14:09

  Det er da logik for burhøns
  Der er kun os almindelige og pensionister
  til at betale politikernes lønstigninger og de riges skattelettelser. Og så er det ligegyldigt hvilket parti der sidder på magten
  Det er jo det deres uddannelse går ud på hvordan de kan snyde og nasse på samfundet

  Like

 14. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 30. december 2019 / 16:35

  Mere af det samme!

  Betragtes valgresultatet fra d. 5. juni vil langt, langt hovedparten af vælgerne jo have mere af det samme. Ja, meget mere af det samme.

  Logisk nok – får de det da også!

  Like

 15. HENNING OLESEN 31. december 2019 / 00:21

  fanden hytter sine,folketingets medlemmer skal vel snart stemme om lønforhøjelse, så der bliver ikke til folkepensionisterne,selv om det var på sin plads…

  Like

 16. Hanne Egelund 16. april 2020 / 11:58

  Jo vist, “sølle” 39 kr. er på årsbasis 468 kr., da kan jeg rejse 2-3 gange, om året, tur-retur, med tog, til København og besøge mine børnebørn, i fremtiden, når den forbandede corona har lagt sig❤️❤️🇩🇰🇩🇰

  Like

 17. Birthe Christiansen 17. april 2020 / 11:33

  Jeg tror ikke det bliver bedre hvilken en regering der sidder der, om det er blå eller rød kan være lige meget, så egentlig tror jeg Løkke måske havde lidt ret i at de lige så godt kunne samarbejde, det kunne jo være der kom noget godt ud af det.

  Like

 18. Henning 19. april 2020 / 22:30

  Jeg er Holdt op med at bekymre mig om ting jeg ikke kan aendre paa

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s