Betegnes som borgerlig politisk kommentator: Kalder Pernille Vermund og co. for »primitive nationalister«

https://berlingske.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_x_large/image/2/23438/20908677-07debjarl-cordua-111727jpg.jpeg
Jarl Cordua

Jarl Cordua er politisk kommentator og optræder f.eks. i BT, Altinget og TV 2 News. Han er desuden medlem af Venstre, hvilket får medierne til at betegne ham som borgerlig. Medierne bruger denne beskrivelse for at give indtryk af, at de har en alsidig nyhedsformidling, hvor både venstreorienterede og borgerlige kommentatorer kommer til orde.

Corduas holdninger er imidlertid meget langt fra at være borgerlige. Det beviste han så sent som i går.

Nye Borgerliges pressechef, Lars Kaaber, skrev på Facebook om den meningsmåling fra Megafon, hvor Nye Borgerlige er større end Dansk Folkeparti. Det fik Jarl Cordua til at gå til angreb. Han udtalte, at han glædede sig til den dag, hvor Nye Borgerlige fik tilbagegang i målingerne. Han kaldte desuden Pernille Vermund og co. for »primitive nationalister«.
Se Corduas diskussion med Lars Kaaber her.

Det er dog ikke kun Nye Borgerlige, der må stå for skud. Cordua er som nævnt medlem af Venstre, men alligevel nedgør han Inger Støjberg og kalder hende for løgner.

Han er en nominelt borgerlig politisk kommentator, der tilsviner de politikere, der rent faktisk er borgerlige. Derfor elsker medierne Jarl Cordua og giver ham masser af taletid.

8 thoughts on “Betegnes som borgerlig politisk kommentator: Kalder Pernille Vermund og co. for »primitive nationalister«

 1. Ehm Christensen 26. juni 2020 / 08:58

  Han skal da vist på skolebænken igen. – det er realiteter og ikke luftkasteller!

  fre. 26. jun. 2020 kl. 08.40 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Jarl Cordua er politisk kommentator og optræder f.eks. i BT, > Altinget og TV 2 News. Han er desuden medlem af Venstre, hvilket får > medierne til at betegne ham som borgerlig. Medierne bruger denne > beskrivelse for at give indtryk af, at de har en alsidig n” >

  Like

 2. Ole Mejlstrøm 26. juni 2020 / 09:40

  Jamen denne tåbe Cordura følger jo bare i sporene af den unge Ellemann, som også burde skifte til de radikale tosser!
  De er jo i virkeligheden slet ikke borgerlige, men venstreorienterede radikale venstrister!

  Liked by 1 person

 3. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 26. juni 2020 / 10:43

  Det er noget af en vildfarelse, at betegne Jarl Cordua (og for den skyld Venstre) som hørende til blandt de borgerlige partier. For det gør han eller Venstre jo ikke.

  Venstre er jo ikke længere Venstre og har ikke været det de sidste mange år. Den tidligere Venstre formand og statsminister – Anders Fogh Rasmussen proklamerede jo for år tilbage, at Venstre ville gå efter “café latte segmentet”. (Det traditionelle radikale segment).

  Og det er lykkedes ganske godt i takt med de socialliberale (skabsradikale) har fået større og større magt i partiet. Det kom endda til fuld udfoldelse i 2015-19.
  Inger Støjberg blev fx anvendt til at tale dunder om tilstrømningen af migranter/asylansøgere og familiesammenførte, men virkeligheden var jo, at der i de 4 år kom 9% flere til Danmark, end der gjorde under HTS-regeringen i de godt 4 år, den havde magten. Og der blev fortsat med omkostningstunge integrationsprojekter, hvoraf det stort anlagte IGU-projekt skrev sig ind i kæde af eklatante fiaskoer. Ikke desto mindre nåede “Løkke” at få forlænget ordningen med yderligere 3 år.

  “Løkke” udtrykte det ganske rammende med sit yndede motto – “går den – så går den”.

  Og Jarl Cordua har jo hjulpet godt til i den proces.

  Men i takt med, at flere og flere traditionelle Venstre-vælgere opdager denne transformationsproces glider de væk, hvoraf en del søger til Nye Borgerlige.
  Kigger man på vælgervandringer kom 9% af Nye Borgerliges vælgere v/seneste Folketingsvalg fra Venstre.

  Venstre hører til i det lilla segment og må derfor enten fusionere med Det Radikale Venstre eller fortsætte med at blive mindre og mindre, fordi Socialdemokratiet og Det Konservative Folkparti jo i stigende grad også appellerer til dette segment.

  Det betyder på den anden side markant stigende tilgang til Nye Borgerlige.

  Liked by 1 person

 4. ino 26. juni 2020 / 14:42

  Jarl Cordua er bare en gammel mandschauvinist fra Hellerup. Han kan slet ikke klare intelligente kvinder med et nationalt sindelag. Der stod nærmest ild ud af hans næsebor dengang han havde Pernille Vermund og Marie Krarup inde til et dobbeltinterview i Cordua og Steno.
  Stakkels mand, han må lide fælt under NB’s fremgang i meningsmålingerne.

  Like

 5. En rigtig dansker 26. juni 2020 / 19:59

  Mainstream medierne bruger femte kolonner flittigt…Jarl Cordua er absolut en af slagsen.

  Like

 6. Henning Jensen 27. juni 2020 / 10:55

  Jarl Cordua, født Jensen, fortalte engang på sin webside:

  “I modsætning til alle de såkaldt “objektive” kommentatorer, der findes, så vedkender jeg mig at være borgerlig-liberal. Jeg har et mangeårigt medlemskab af Venstre med i bagagen, men er i øvrigt kritisk over for partiet. Rent politisk sejler jeg under sørøverflag.”
  http://jarlcordua.dk/om/

  Man kommer uvægerlig til at tænke på Holbergs politiske kandestøber “Herman von Bremenfeld”.
  Og hvad “sørøverflaget” dækker for, har man slet ikke svært ved at gennemskue.

  Liked by 1 person

 7. Den Nervøse 27. juni 2020 / 14:27

  Besserwisserne er repræsenteret fra den ekstreme venstrefløj over midten til ca. midt på den borgerlige fløj, men aldrig kommentatorer fra højrefløjen! Det er et journalistisk og demokratisk problem. Eller sagt på en anden måde den ekstreme venstrefløj er stuerene, mens højrefløjen ikke er. De yderste højre repræsenteret ved SK. er slet ikke! Så nogen vægter tungere i vægtskålen end andre!

  Like

 8. Allan Gorm Larsen. 29. juni 2020 / 21:34

  Jarl Cordua skriver bl.a. i Altinget. Jo dette organ har fjernet muligheden for at almindelige borgere kan sige deres mening. Kun eliten har adgang nu.
  Corduas kommentar må absolut kunne siges at fortælle mere om ham selv end Pernille Vermund.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s