Finansministeriet: Ikke-vestlige personer koster 89 milliarder brutto om året

https://fagbladet3f.dk/sites/default/files/styles/inlinefull/public/fagbladet3f/media_root/144363ed336e418cab4c8bb986620122.jpg?itok=xsd0bdBd

Finansministeriet har foretaget en ny beregning af de udgifter, der årligt bruges på ikke-vestlige personer i Danmark. Tallene er baseret på data fra 2017.

Nettoudgifterne er på 33 milliarder kroner, hvilket medierne har berettet om. De har imidlertid ikke fortalt, at bruttoudgifterne er på 89 milliarder. Det fremgår af Finansministeriets udgivelse på side 27 (Tabel a). Se et screenshot her.

Bruttoudgifterne for ikke-vestlige indvandrere er på 63 milliarder, mens de for ikke-vestlige efterkommere ligger på 26 milliarder. Altså i alt 89 milliarder kroner.
Det er en stigning på fem milliarder i forhold til det bruttotal, der blev offentliggjort i 2018. I 2019 blev tallet holdt hemmeligt.

Når regeringen og medierne taler om udgifter til sygehuse, børnehaver og folkepension, så er det altid bruttotallet, der nævnes. Sygeplejersker, pædagoger og pensionister betaler jo også skatter og afgifter, men det bliver ikke aldrig medtaget i beregningerne. Men lige præcis når det gælder udgifterne til ikke-vestlige personer, så bliver skatter og afgifter medregnet, således at kun det langt lavere nettotal bliver omtalt.

7 thoughts on “Finansministeriet: Ikke-vestlige personer koster 89 milliarder brutto om året

 1. Ehm Christensen 29. juni 2020 / 08:54

  Når alle de ydelser der ikke betales for regnes med er det over 100 milliarder om året og dertil skal lægges prisen for hotel gitterly samt politi og bevogtningsopgaver og personbeskyttelse af bl. a. Politikkere, så vi er faktisk oppe på næsten det dobbelte

  man. 29. jun. 2020 kl. 08.16 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Finansministeriet har fortaget en ny beregning af de > udgifter, der årligt bruges på ikke-vestlige personer i Danmark. Tallene er > baseret på data fra 2017. Nettoudgiften er på 33 milliarder kroner, hvilket > medierne har berettet om. De har imidlertid ikk” >

  Like

 2. Den Nervøse 29. juni 2020 / 09:57

  Det har jeg skrevet i årevis! Men det er godt at andre nu også begynder at skrive det!
  Man opgiver altid udgifter som bruttoudgifter. DVS. at når udgifterne til f.eks. forsvaret gøres op, så tager man ikke højde for at officerer og soldater faktisk betaler skat, man nævner den rå udgift og trækker ikke skatteindbetalingerne fra. Det samme gælder sundhedsvæsen, skolevæsen osv. men lige når det gælder udgifterne til indvandring så trækker man indvandrenes skatteindbetalinger fra.
  Det kan kun være en eneste forklaring på dette! Man forsøger at sminke tallene, danskerne skulle meget nødigt opdage hvor vandvittigt mange penge vi betaler for indvandringen! For 89 milliarder kunne man faktisk få mere end en Kattegatforbindelse fra Jylland direkte til Sjælland – om året Vel at mærke! Eller man kunne få 50 ekstra jagerfly til luftvåbnet om året og i løbet af en ganske kort årrække ville vi være en alvorlig trussel mod Rusland og vi ville kunne dominerer luftrummet over Europa!
  Man kunne også opkræve betydeligt færre skatter fra de hårdt plagede danskere!

  Like

 3. Bruno Jensen 29. juni 2020 / 09:58

  Danske skatteydere/vælgere mener åbenbart, at det er helt ok, siden de bliver ved med at stemme for mere af det samme. Det mest utrolige er dog, at de folkevalgte kan finde pengene uden langtrukne, udmattende og komplicerede forhandlinger.

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 29. juni 2020 / 20:58

  Jamen så er det da godt at regeringen/Folketinget kan nøjes med at spise pensionisterne (bl.a. mig) med et en gangs beløb på 1000,00kr. Jo migranterne skal jo først og fremmest have. De er jo så trængende.. Tusind tak alle sammen!. (ironi).

  Like

 5. Tonni lind Sørensen 30. juni 2020 / 08:23

  Stem NY Borgerlige. Dette er det glade vanvid og “de nye borgere” vil have mere og mere – nu også Bønnekald🙄

  Like

 6. Karsten 9. juli 2020 / 10:05

  Rent faktisk så ER nettoudgiften den relevante. Beklager meget, selv om jeg er indvandrerkritisk, så er jeg også økonom.

  Når vi ser på bæredygtighed af de offentlige finanser som helhed, så beregner man rent faktisk det gennemsnitlige nettobidrag pr. person. Her er personer med dansk og vestlig oprindelse en overskudsforretning, mens ikke-vestlige er en underskudsforretning. Minusset på 33 mia. er netop et udtryk for det.

  At sige at bruttoudgifterne er 89 mia. kroner, svarer til at sige at danskernes bruttoudgifter er 447 mia. kr. i 2017 (offentlige udgifter – 89 mia. i 2017) og derefter sige uha uha! hvor er de danskerne dog en dyr omgang.

  Til gengæld mener jeg, at der en række omkostninger der reducerer danskernes velfærd som ikke er regnet med. Eksempelvis velfærdstabet der kommer via ikke-vestliges overkriminalitet. F.eks. i form af tabt arbejdsfortjeneste, psykisk lidelse, omkostninger i sundhedsvæsenet mv. Nævnte kriminalitet gør jo også forsikringer dyrere, gør at mange føler sig nødsaget til at bruge penge på sikring af deres hjem m.m.

  Men det er naturligvis et svært regnestykke at lave.

  Like

 7. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 2. august 2020 / 17:08

  Udgiften er meget højere…
  Der er jo fortsat en lang, lang række udgifter, der ikke indgår i den officielle beregning/opgørelse.

  Lad mig blot nævne nogle få stykker i den forbindelse:
  Belastningen af ressourcerne i sundhedssektoren, i undervisningssektoren, socialt bedrageri, moms-/skattesvindel og konkursrytteri.

  En alternativ form for U-landsbistand – praktiseret af såvel A-/ som V-ledede regeringer gennem adskillige år.

  Mærkeligt, at så mange vælgere (tilsyneladende) ikke har opdaget det.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s