Enhedslisten vil forbyde al privat produktion: Den danske model skal afskaffes

ps

Ritzau skriver i dag, at Enhedslisten vil forbyde produktion af buræg. Men det er ikke det eneste, som partiet vil forbyde.

Faktisk vil Enhedslisten forbyde al privat produktion. Det fremgår af deres principprogram:

Et nyt og reelt demokratisk samfundssystem forudsætter grundlæggende ændringer i ejendomsretten over produktionsmidlerne, som virksomheder, jord og naturressourcer. Her vil kollektive ejendomsformer blive dominerende.

Derfor arbejder vi for, at offentlige myndigheder, medarbejdere, lokalsamfund og andre sammenslutninger af mennesker skal eje og drive virksomheder. Den kapitalistiske udbytning, hvor de få lever af de manges arbejde, skal afskaffes. Det er afgørende, at samfundsbærende sektorer ejes og kontrolleres af fællesskabet. Det betyder, at den økonomiske magt forvaltes af befolkningen og dens valgte repræsentanter.

I sidste århundrede eksperimenterede kommunisterne også med kollektive ejendomsformer rundt omkring i verden. Det kostede livet for over 100 millioner mennesker.

Enhedslisten vil sikkert sige, at de vil gøre det helt anderledes. Men deres politik vil i hvert fald betyde en afskaffelse af den danske model, hvor private arbejdsgivere forhandler fredeligt med arbejdstagerne om løn- og arbejdsvilkår.

Alligevel påstår partiet, at de vil beskytte den danske model. Det er ikke kun muslimerne, der taler med to tunger.

12 thoughts on “Enhedslisten vil forbyde al privat produktion: Den danske model skal afskaffes

 1. Ehm Christensen 24. juli 2020 / 18:50

  Enhedslisten har ofte ganske anderledes tanker om ting og sager, men de forstår bare ikke altid dybden af deres “krav” og så er det, det går galt. Det er en ommer!

  fre. 24. jul. 2020 kl. 18.34 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Ritzau skriver i dag, at Enhedslisten vil forbyde produktion > af buræg. Men det er ikke det eneste, som partiet vil forbyde. Faktisk vil > Enhedslisten forbyde al privat produktion. Det fremgår af deres > principprogram: Et nyt og reelt demokratisk samfundss” >

  Liked by 1 person

 2. akuma o korosu te 24. juli 2020 / 19:38

  nåh, “racisten” Pernille Skipper (hun kan jo ikke lide hvide mennesker) udtaler sig om noget hun ikke har forstand på, “at tjene penge”

  Liked by 1 person

 3. Asger Bøje 24. juli 2020 / 20:52

  Hun er dog hvid som en sne dronning ! Og sikkert iskold …

  Liked by 1 person

 4. Bruno Jensen 25. juli 2020 / 09:33

  Om et par år er Pernille Skipper forsvundet ud i den evige glemsel, så lad hende blot skabe sig lidt endnu, for hendes “holdninger” betyder så uendelig lidt på den lange bane.

  Like

 5. Henning Jensen 25. juli 2020 / 09:50

  Jeg erindrer en vittighed fra min ungdom, da USSR var de rødes helt store forbillede.

  En delegation fra Vesten var ankommet til Moskva for at blive vist rundt i et af de helt store nationale russiske industrifirmaer, som fremstillede elevatorer.
  Delegationen kom til sidst ind i elevatorfirmaets allerstørste afdeling, hvor der kom store træer ind i en ene ende i et kæmpeanlæg betjent af mangfoldige arbejdere. Undervejs i maskineriet blev træerne skåret i stykker under voldsom larm og røg og forurening, og kom til sidst færdigbehandlede ud i den bagerste ende som utallige små flotte blankpolerede træskilte med en russisk tekst på.
  En af delegationens gæster spurgte imponeret de russiske værter hvad der stod på de enorme mængder små skilte, og svaret var: “Elevatoren er i uorden.”

  Like

  • M.S. Carstens 25. juli 2020 / 22:13

   Hi, den er lige så god som en kommentar jeg læste for nylig, andet sted på nettet:
   “tre af fem venstreorienterede, beviser naiviteten af af de to” 😉

   Like

 6. Den Nervøse 25. juli 2020 / 09:58

  Enhedslisten har formået at fremstå som hipster, men i virkeligheden er deres politik ikke at skelne fra Stalins Kommunisme, med statslig produktion og statsovertagelse af alt, dog med undtagelse af din tandbørste og tak for det! Tanken er den samme og hvis man lytter til retorikken og kan se igennem det kvidrende hipsteri, så er det forbud på forbud, man opfinder så diverse “gode” begrundelser for forbud, det lad sig være klimaet, forurening og coronaens hjælpepakker!
  40 lande på kloden har tidligere forsøgt med kommunisme eller venstresocialisme og hver eneste gang er det endt i tyranni, fattigdom, sult og folkedrab! Og rigtig nok så siger Enhedslisten at de vil gøre det anderledes, det er bare ikke det de skriver i deres partiprogram. Hvis man læser det så er det intet andet en benhård kommunisme og tag ikke fejl, lige bag hipsterfacaden finder vi gamle kommunister med stalinistiske sympatier! Det offentlige skal overtage, og hvis ikke folk vil det så ******! Er der nogen der kan huske hvordan Stalin gjorde? Han og Mao overgik Hitler hvad ofre angår!
  Man kan kun advarer, hipsterkøbenhavneren er nok uden for pædagogisk rækkevidde, men skæbnens ironi er at ud over nordsjællanderne, så er det dem der først får ørene i maskinen!
  Egentlig undre det mig at de ikke kan se gennem retorikken, for det er dog belæste mennesker!
  Men blinde og historieløse er de åbenbart!

  Liked by 2 people

  • Bruno Jensen 25. juli 2020 / 15:37

   “Man kan kun advarer, hipsterkøbenhavneren er nok uden for pædagogisk rækkevidde, men skæbnens ironi er at ud over nordsjællanderne, så er det dem der først får ørene i maskinen!

   Egentlig undre det mig at de ikke kan se gennem retorikken, for det er dog belæste mennesker!”

   De regner ganske enkelt ikke med, at der sker noget ubehageligt i deres tid. Ren egoisme og ondskab. Længere er den ikke.

   Like

   • Den Nervøse 25. juli 2020 / 18:33

    Der er ingen tvivl om at hipsterne ser sig selv som de gode, og os andre som de onde!
    Vi kan vel deles om goderne, hvorfor skal jeg arbejde når nu der er så mange andre der gerne vil. Det er faktisk et argument jeg har mødt! De rige forstår kun at rage til sig, vil du da slet ikke hjælpe alle de flygtninge, som har det så dårligt! Jo for f*****, men du vil kun hjælpe dem, som har betalt en menneskesmugler for at komme herop, faktisk er det ondskab kun at hjælpe dem, men at lade de andre i flygtningelejrene i stikken. Vi kunne hjælpe tifold og så stadig have penge i overskud!
    De rige som rager til sig, er også dem der sætter noget igang og sørger for at du kan få dine overførselsindkomster, og vi deles I for ejen rigeligt om goderne!
    En af venstrefløjens hade figurer Margret Thatcher sagde det så rammende, socialister løber altid tør for andre folks penge! Og venstrefløjen er lige glade med at de fattige bliver fattigere, bare forskellen mellem rig og fattig ikke bliver større! Det venstrefløjen er lykkedes med er at udskamme andre, men de og desværre de fleste andre glemmer at udskamning ikke er et argument!

    Like

 7. Bruno Jensen 25. juli 2020 / 18:59

  “socialister løber altid tør for andre folks penge”

  Det bør omskrives til: “Politikere løber altid tør for andre folks penge”.

  Like

  • M.S. Carstens 25. juli 2020 / 22:38

   Ja, eller:
   “Mine goder i livet først, så længe pengene rækker!
   -resten må børn og børnebørn betale for mi´t gode liv!”

   Det er de venstreorienteredes (og RV+) ultimative sejer (opadgående fra 68erne):
   “Mig først generationerne”!, uanset, at de ikke har noget, at have deres “mig” i og
   derfor nu må ty, til livs-afgrænsende selvopfattelser, for at føle sig hævdet i deres
   “mig først”-identitet.

   Like

 8. Allan Gorm Larsen. 27. juli 2020 / 22:32

  Altså med andre ord. Enhedslisten vil genindføre det gammel kommunistiske system, hvor man kan risikere at blive indespærret på en galeanstalt, dersom man kritiserer regimet.(Sovjet)
  ——————————————————————————————————————————-
  Buræg, jeg mener at buræg skal fjernes fra hylderne i butikkerne, da det er bevist at hønsene mistrives i de, alt for små, bure.
  Man må, trods alt betragte produktions dyr som levende intelligens væsener, som også har krav på et ordentligt liv.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s