Mette Frederiksen: Sygeplejersker og sosu-assistenter skal IKKE have ret til tidlig pension

pension

Regeringens udspil angående tidlig pension – den såkaldte Arne-pension – bliver præsenteret i morgen tirsdag. TV 2 kan imidlertid fortælle, at Mette Frederiksen og co. ønsker en trappemodel, hvor man optjener ret til tidlig pension, baseret på hvor længe man har været på arbejdsmarkedet.

Optjeningsperioden opgøres, når man bliver 61. Hvis man på det tidspunkt har været på arbejdsmarkedet i 42 år, kan man gå på pension et enkelt år tidligere end folkepensionsalderen.
Politiken fortæller, at man skal have arbejdet, siden man var 19 for at få et års ekstra pension.

Har man været på arbejdsmarkedet i 43 år (startet som 18-årig), kan man gå to år tidligere, og har man 44 års anciennitet (startet som 17-årig), kan man gå tre år før.

Min kommentar:

Nu kommer det så endelig frem, hvem der ikke kan få tidlig pension.

Sygeplejersker skal have en gymnasial eksamen for at komme ind på sygeplejerskeuddannelsen, der tager 3,5 år at færdiggøre.
Sosu-assistenter skal have folkeskolens afgangseksamen for at komme ind på deres uddannelse, der har en varighed på op til 4 år og 7 måneder.

Dermed kan sygeplejersker og sosu-assistenter ikke starte på arbejdsmarkedet som 19-årige og har dermed ikke ret til tidlig pension ifølge regeringens planer.

Der vil være mange andre skuffede vælgere, der heller ikke kan få tidlig pension. Mette Frederiksen har med denne manøvre begået så stort et løftebrud, at det burde være tydeligt for selv de mest inkarnerede socialister.

Opdatering:

De landsdækkende medier bringer nu også oplysningerne. Ekstra Bladet fortæller, at sosu-assistenter ikke får tidlig pension. BT beretter, at det samme gælder for sygeplejersker.

17 thoughts on “Mette Frederiksen: Sygeplejersker og sosu-assistenter skal IKKE have ret til tidlig pension

 1. Michael Hansen 17. august 2020 / 17:22

  Det er sku for dårligt Mette, du foræger danskernes penge væk til syd EU og vil være hele verdens asylcenter for muslimer som ikke vil Danmark kun ha vores goder, men alle dem som har bygget Danmark op pisser du op af ryggen.

  Liked by 3 people

  • Flemming 18. august 2020 / 19:11

   Hun er ikke nordjyde, hun er såmænd bare ligeglad hendes pension er i hus

   Like

 2. Poul Johansen 17. august 2020 / 17:48

  Hold da kæft et løftebrud der vil noget 1 kl 3 år før folkepensionen det forslår jo slet ikke

  Liked by 1 person

 3. Rene Rafn 17. august 2020 / 17:51

  Nu er øvelsen at fjerne seniorpensionen!
  Når forhandlingerne om pension til Arne begynder i dag så er målet at slippe af med seniorpensionen.
  Vi er mange, der har betalt indtil efterlønnen og ser frem til et seniorjob.
  Hårdt presset af kommunerne vil politikerne af med den ordning og det er stadig de radikale, der står bag fjernelsen af efterlønnen.
  Efterlønnen var selvfinansieret.
  Men har de intet hjerte for Arne.
  Hverken stat eller kommune bruger penge eller tid på Arne når han er blevet over 50 år.
  Kommuner og stat fravælger selv personer over 50 år i ansættelsesøvelsen!
  Det er ikke en rettighed at få efteruddannelse eller hjælp.
  Der må noget nyt til!
  Jeg har en helt ny vinkel på det når man som samfund ikke vil hjælpe de fysiske og psykiske nedslidte.
  Kunne man forstille sig, at de områder der er hårdt ramt af nedslidning, fik pålagt en timeløb f.eks. 30 kr. som blev indsat til videreuddannelse og tidlig pension.
  På den måde vil nedslidning igen blive egenfinansieret og det er ikke længere op til de enkelte politikere, at varetage de nedslidte rettigheder.
  Arne vil få ret til at råde over eget liv!
  Vores folkevalgte politikere har selv lavet en ordning med 2 års løn og 132.000 til videre uddannelse, hvis de bliver fravalgt!
  Det vil jo sige nepotisme grimme ansigt!
  Lav nu en fair pension for de nedslidte!

  Liked by 1 person

 4. Bruno Jensen 17. august 2020 / 18:37

  Det mest utrolige er, at ancienniteten på arbejdsmarkedet opgøres i forhold til antal år med indbetalt ATP. Masser af selvstændige har knoklet i årtier uden at indbetale til ATP!

  I bund og grund drejer det sig nok mest om, at Socialdemokratiet forsøger at købe nogle stemmer.

  Liked by 3 people

 5. Knud Daugaard 17. august 2020 / 18:49

  MF er fuldstændig gak i hovedet

  Liked by 2 people

 6. M.S. Carstens 17. august 2020 / 22:17

  MF er på hugst efter stemmer, er er lige så naive, som det de er blevet indprentet fra børnehave til Uni
  og som MSM flittigt vedligeholder:
  Tro på lovede frugter, igen og igen!

  Men ikke e´t ord om, hvad det vil koste den menige dansker selv!
  – som f.eks. krav fra venstrefløjen/RV+ om, sikkert betragtelige, øgede afgifter til “grøn” energi osv.

  Og ikke et ord om, at finansieringen var i hus på et år, hvis ikke vi fortsat skulle betale til venstrefløjens og RV+s
  nye vælgersegment.

  – Arne gik på tidlig pension, (13.000kr. pr. måned?), men fik ikke råd til, at tænde lys i stuen eller køre en tur i sin bil,
  alt mens han måtte se på, selv-tilvandrede fra iSlamistan BESTEMT ikke skal mangle noget i fri forsørgelse, til sig og sine
  fra vugge til grav, for de går ind under “social udsatte” og derfor vil de sikkert få en, ekstra, månedlig chek på 1000kr+. i
  kompensation for grønne afgifter
  alt mens venstrefløjen og RV+ kan dræne det private arbejdsmarked for arbejdskraft, for nu bliver der endnu flere penge
  at gøre godt med i det politiske spil om flest mulige, på offentlig aflønning (og dermed indhyldet i det klæbrige net af borgere,
  der føler sig nødsaget til, at stemme som før, for at få til dagen og vejen.

  STEM NB og lad borgerne selv bestemme, hvad deres livsindtægt/skattebidrag skal gå til !
  Jeg er pisse træt af et liv, under administration af maxsister, maoister andre, der røvrender landsegne,
  for selv at høste avlen, af det som vi ydede!!!

  Liked by 2 people

 7. Den Nervøse 18. august 2020 / 00:04

  Hold nu op alle sammen, der er afsat 3 mia. kr. til ordningen – 3 mia! Hvis alle dem, der har stemt på Socialdemokraterne og venstrefløjen i øvrigt, i håb om at det var dem, der skulle gå tidligt på pension, virkelig for alvor skulle stoppe tidligt på arbejdsmarkedet, så var det ikke 3 mia. kr. der var brug for, men 300 mia. kr. og det hænger naturligvis ikke sammen! Selv hvis alle migranter og flygtninge blev sendt hjem ville det kun frigøre en tiendedel af det beløb det krævede!
  Så kom lige ned på jorden, og indrøm at du er blevet taget ved næsen! Socialdemokraterne og den samlede venstrefløj har været ude og serverer en god gang rigtig fed valgflæsk og alle I der gerne ville stoppe tidligt på arbejdsmarkedet hoppede i med begge ben! Og helt ærligt så har I også været lidt naive, dette har sådan cirka samme troværdighed som de 12 minutter!
  I er blevet velfærdsbestukket, Staten kræver voldsomt mange skatter ind og så deler de dem ud igen minus 33% (bueaukratigebyr) og alle er så bange for at miste deres luns, at de farer hen og stemmer på de røde! For enhver ved jo at de blå vil tage deres luns fra dem! Men hvad nu hvis de bare ikke havde taget alle pengene, men måske bare det halve, så kunne man selv lægge til side (plus 33%) til det man nu selv syntes, måske tidlig pensionering, måske en større bil eller måske en længere rejse om året! Tænk så var, der ikke en lille socialdemokrat, som skulle bestemme hvad du lige ville med dine penge! Prøv at tænke tanken til ende, det er faktisk ikke så svært!
  I øvrigt – det kaldes frihed og frihed er nå man tror på at folk bedst selv ved hvad deres penge skal bruges til!
  Naturligvis skal vi betale skat, men det duer ikke at de 90% rigeste betaler til de 90% fattigste.
  Vi skal naturligvis have et godt, sundhedssystem, et troværdigt forsvar, et ordentlig undervisningssystem, en god infrastruktur og vi skal tage os af de dansk danskere som Ikke kan klare dig selv!

  Liked by 1 person

 8. Lene 18. august 2020 / 09:48

  Hun er jo syg i hoved, bliver så harm over hendes udmelding, råder alle unge til at forblive ude fra vores fag, løn arbejdsvilkår og så videre er åbenbart ikke besværet værd, bliv hellere politiker der får du alt betalt og bliver ikke slidt op…. Fuck jeg er harm… Kunne bruge nogle ord nu som jeg vil fortryde på å længere sigt.

  Like

  • Susanne 18. august 2020 / 13:41

   Åh hvor er det tragisk og skuffende. Har eller holdt med dig M.F men nej du får ikke min stemme næste gang. Man skal straffes fordi man har taget en uddannelse 🤔virkelig frustrerende at fordi jeg tog en udd skal jeg straffes og ikke have nogen goder. Fordi jeg valgte ikke at ligge samfundet til byrde og selv gik hjemme og passede vores 5 børn med 1 indtægt. Så udd da de kom i skole. Ja så tæller det måske med som arb. Nåh nej det var jo ikke lønnet. Trods små kår æv M.F skam dig

   Like

   • Anonym 19. august 2020 / 00:02

    Man vælger selv at få børn og gå hjemme det er der ikke mange der kan i dag og så uddannelse bagefter og så til sidst på arbejdsmarkedet når det lige passer med alt det man lige vælger at få først (er der nået jeg ikke forstår , men nedslidt bliver man altså ikke af det , som dem der faktisk har virkelig tungt og fysisk arbejde der arbejder på acord mange gange i 8 til 12 timer om dagen

    Like

 9. Susanne Davidsen 18. august 2020 / 10:48

  Hvis det kun er regulært arbejde der tæller er der ingen politikkere der kan gå på pension, der er næsten ingen af dem der har haft et regulært job inden de kom i folketinget.
  Man kan efter min mening ikke sætte det sådan på spidsen, der er nogle job der er fysisk hårde end andre.
  De burde selv prøve at arbejde, det burde være adgangskrav, at man enten skal havde haft et regulært “hårdt” job, eller er villig til at tage 2 mdr praktik i 4 forskellige fag hvoraf mindst 2 af dem skal være service fag (lagerarbejdere, butiksassistent, eller lignende) og 1 sundhedsfag, det sidste er efter eget valg.
  Så fik piben nok en anden lyd en den som de levebrøds politikkere spiller.

  Like

 10. Allan Gorm Larsen. 19. august 2020 / 03:43

  Hvorfor ikke genindføre den gamle pensionsordning, som siger, 65 år for kvinder og 67 år for mænd.
  De, som ud over den alder, og mener sig i stand til at fortsætte, skal have mulighed for dette, så længe helbredet tillader det.
  De som før den alder bliver udslidte, eller syge skal kunne opnå førtidspension, såfremt lægeerklæring kan forevises, UDEN at det er nødvendigt med pinefulde arbejdsprøvninger.
  Med de 65 og 67 år menes at folk skal have mulighed med gode år, den sidste tid de har endnu.
  Det er fuldstændigt meningsløst at FORLANGE at man først går på pension, når man er så syg og dårlig at man knapt kan slæbe sig afsted.
  For resten, hvad indikerer at f.eks. asylsøgere skal kunne få førtidspension, såfremt der ikke er noget arbejde at få. Er det tilfældet, så bør de sendes ud af landet, omgående.

  Like

 11. Lonse 19. august 2020 / 14:30

  Jeg tænker ikke at DF har tænkt dette her helt igennem, hvis de da har stemt for dette forslag, for så har de jo rent faktisk blåstemplet at de muslimske mænd, kan lade deres kone blive hjemme som regulere fødemaskiner, og så endda på statens regning, og samtidig kan disse kvinder så trækker sig fra arbejdsmarkedet, da barsel vil tælle med som arbejde, er det kun mig som ikke kan se logikken her. Og jeg mangler i hvert fald svar på hvordan de opgør disse år, vil et deltidsarbejde tælle på lige fod som fuldtid?, for så er ordningen da endnu mere skævvridende imod de nedslidte, da man rent faktisk går hen og forgylder nogle personer som slet ikke burde have denne ret.

  Liked by 1 person

 12. En rigtig dansker 19. august 2020 / 14:40

  Levebrødspolitikere – hvad enten det er rød blok eller blå blok – gavner ikke Danmark og danskerne. Længere er den ikke….

  Liked by 1 person

 13. Grethe 20. august 2020 / 13:30

  Jeg har arbejdet siden jeg var 16 et halvt år.
  I 2004 blev jeg fejl opereret og man prøvede mange ting, men det lykkes ikke. Jeg arbejde inden for elektronik.
  Jeg blev omskolet først til social og sundheds hjælper og derefter til assistent og det har jeg været 12 år.
  Min pointe er, des at jeg kan ikke komme på pension noget før pga at jeg har en uddannelse midt i mit liv

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s