Mette Frederiksen skjuler ekstraregningen til EU på 4,5 milliarder: Gældsætter Danmark

https://berlingske.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_x_large/image/121/1216750/23237013-jklk.jpg

Den gennemsnitlige dansker har en stram økonomi. Hvis man rammes af en stor ekstra udgift, så kan man ikke bare gå i banken og få et nyt lån. Man må enten skære ned på sit forbrug eller tjene nogle flere penge.

Når man er statsminister med et solidt flertal bag sig, så er livet langt lettere.

Mette Frederiksen sagde i juli ja til at betale 4,5 milliarder kroner ekstra årligt til EU. Men denne store ekstra udgift bliver ikke betalt ved at dæmpe det offentlige forbrug eller ved at skaffe nye indtægter. Regeringen vælger i stedet helt bevidst at budgettere med et milliardunderskud i den nye finanslov.

Mette Frederiksen skjuler dermed milliardregningen til EU ved simpelthen at låne pengene. På den måde undgår hun upopulære nedskæringer og skattestigninger. Dermed gældsætter hun Danmark for at beholde magten ved næste valg.
Når lånene om mange år skal betales tilbage, så har hun for længst fået et topjob i EU eller noget tilsvarende.

Mette Frederiksen uddeler med finansloven desuden ekstra ressourcer til sit eget ministerium. Statsministeriet får nemlig 18 millioner kroner ekstra hvert år, der skal bruges på flere ansatte. Mette Frederiksen beholder naturligvis også den lønforhøjelse på 31.000 årligt, som hun fik i april.

9 thoughts on “Mette Frederiksen skjuler ekstraregningen til EU på 4,5 milliarder: Gældsætter Danmark

 1. akuma o korosu te 31. august 2020 / 09:20

  landsforræderen Mette Forræderisken

  Liked by 2 people

 2. Den Nervøse 31. august 2020 / 10:24

  Hun tror hun laver en Anker Jørgensen, altså at sprede milde gaver ud over sine vælgere og så blive enorm populær! Problemet var bare at Anker ikke havde pengene! Og at vælgerne først for sent opdagede at det var som at fodre hunden med sin egen hale! Regningen den kom med kartoffelkuren, for nogen skulle jo betale den!
  Mette derimod sender bare penge hun ikke har til Bruxelles, som så sender dem videre til Italien og Spanien, så de kan blive ved med at gå på pension som 60 årige, mens danskerne om få år må arbejde til de er 70. Italienerne og Spanierne kan fortsat have konen gående derhjemme i stedet for på arbejdsmarkedet, som danske kvinder!
  Det værste er at det er lykkedes hende at sælge det som en sejr! For et lille år siden kaldte hun det vanvittigt at sende 5 mia. kr. til Bruxelles, men nu er det pludselig en sejr at sende 6 mia. kr. og hvad værre er danskerne jubler og hun er populær som aldrig før!
  Er der en voksen til stede?

  Liked by 2 people

 3. Bruno Jensen 31. august 2020 / 13:55

  Løkkes EU-jobansøgning var underskriften i Marrakesh, som godt nok ikke kastede en fed stilling af sig. Fru Frederiksens EU-jobansøgning er milliarder af skatteydernes penge, der sendes til EU.

  Liked by 2 people

  • Den Nervøse 31. august 2020 / 23:11

   Åh ja det var netop en jobansøgning! Godt nok fik han ikke noget EUjob men han forsøgte!
   I øvrigt – er jeg blevet et lykkeligere menneske af at Margrethe Vestager fik et fint job i Bruxelles? Ikke specielt! Og jeg er sikker på at kommer Løkke derned, så bliver jeg heller ikke mere lykkelig!
   Å

   Liked by 1 person

 4. Allan Gorm Larsen. 31. august 2020 / 20:50

  Det lyder som om at vi starter på en ny “Anker Jørgensen æra”. Det lyder sgu ikke godt.
  Hvad bankerne (Danske Bank) angår ved vi alle hvor grådige de er. De kan ikke tjene nok, men når de også lyver overfor kunderne er det helt galt. Danske Bank fortjener kun kundeflugt, de har selv lagt op til det.

  Liked by 1 person

 5. Allan Gorm Larsen. 31. august 2020 / 21:06

  Til Daen nervøse.
  KARTOFFEL KUREN kom, som følge af Anker Jørgensens “misregime” i 1986 og det var efterfølgeren, Poul Schlyter , som indførte den, for at bøde på den enorme statsgæld, som hans forgænger, AJ havde efterladt sig fra da han sad på posten, 1972- 1982. Jeg ved godt at den samlede venstrefløj vrælede op om at nu ville vi alle ryge lige lukt ned i den “sociale nassegrav”, men hvad skete, intet. Kartoffel kuren var et nødvendigt onde, netop for at rette statsgælden op. Det lykkedes.

  Liked by 1 person

 6. Allan Gorm Larsen. 31. august 2020 / 21:12

  Rettelse, massegrav.

  Liked by 1 person

 7. olemikael 4. september 2020 / 07:08

  Som for alle røde og radikale gælder det her, at man kan være såååå…gavmild, lige indtil man løber tør for de andres penge!!!

  Like

 8. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 4. september 2020 / 16:56

  – hertil kommer den alternative U-landsbistand. Udgiften til indvandrere fra muslimske oprindelseslande er gigantisk:

  Antal fuldtidsmodtagere af offentlig forsørgelse* (2018, mænd i alderen 30-59 år/procent):
  Top 5:
  Oprindelsesland: 1. Syrien: 58%; 2. Irak: 57%; 3. Libanon: 56%; 4. Somalia: 56%; 5. Bosnien-Hercegovina: 43%.

  Modpolen:
  Altså oprindelseslande med færrest mænd i offentlig forsørgelse: 1. Indien: 5%; 2. Kina: 6%; 3. Litauen: 6%; 4. Ukraine: 7% og 5. USA: 8%. (Med dansk oprindelse: 16%).

  Og for kvinder i samme aldersgruppe 2018:
  Top 5:
  1. Syrien: 80%; 2. Somalia: 73%; 3. Libanon: 72%; 4. Irak 67%; og 5. Afghanistan: 65%.

  Modpolen:
  Altså færrest kvinder (30-59 år i offentlig forsørgelse 2018): 1. USA: 11%; 2. Indien: 11%; 3. Italien: 13%; 4. GB: 15% og 5. Thailand: 15%. (Med dansk oprindelse: 24%).

  Så ja, naturligvis er indvandring et gode under forudsætning af, at de pågældende vil Danmark, og der er behov for deres arbejdskraft.

  Man kan kun undre sig over, at der ikke for længst er stillet de nødvendige krav til “indvandrerne fra muslimske oprindelseslande” om selvforsørgelse.

  Og UDEN hensyntagen til kulturel praksis eller religiøse særkrav. *Kilde: https://www.dst.dk/Site/Dst/Udgivelser/GetPubFile.aspx?id=29446&sid=indv2019

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s