Mette Frederiksen fastholdt med fuldt overlæg en ulovlig ordre over for minkavlerne i mindst to døgn

BT bringer denne artikel. Citat:

Statsminister Mette Frederiksen har siden weekenden vidst, at det var ulovligt at kræve samtlige mink i Danmark aflivet. Alligevel skulle minkavlerne vente indtil tirsdag formiddag, før de officielt fik besked om, at ordren om at aflive raske mink kun var en opfordring.

Dermed har regeringenstoppen med fuldt overlæg fastholdt en ulovlig ordre over for minkavlerne i mindst to døgn.

»Det er korrekt, at der er sket en fejl. En beklagelig fejl, som Statsministeriet først i weekenden bliver gjort opmærksom på,« sagde Mette Frederiksen tirsdag under Folketingets spørgetime.

Men i samme åndedræt placerede statsministeren ansvaret for, at minkavlerne først to døgn senere fik noget at vide, hos fødevareminister Mogens Jensen. (…)

Hele den borgelige blok er ligeledes kommet på krigsstigen. Efter spørgetimen i Folketinget fangede B.T. en ophidset Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige.

»Det er fuldstændig sindssygt, at regeringen ikke melder det ud til minkavlerne i det øjeblik, de finder ud af, at orden er ulovlig,« siger hun og uddyber:

»Jeg er faktisk rystet over, at landets statsminister er så uansvarlig over for mennesker, der mister deres livsværk i disse dage,« siger hun.

4 thoughts on “Mette Frederiksen fastholdt med fuldt overlæg en ulovlig ordre over for minkavlerne i mindst to døgn

 1. M.S. Carstens 10. november 2020 / 22:35

  Jeg gentgiver her, hvad jeg lige har skrevet andet ste på nettet:

  “Jeg tror, at regeringen valgte minkavlen, som prøveklud for politisk nedlukning af dansk erhvervsliv*, for så senere at kunne udbyde de lukkede erhverv som “statsstyrede udlejningsvirksomheder” i bedste lighed med Stalin. og med nedlukningen af de 7 kommuner i Nordjylland såmænd også med Mao!

  Regeringen kunne, med rette, have handlet rettidigt ved kort og godt have have opsporet alle, med berøring til smittede minkfarme, og sat dem i karantæne.
  – de vidste det i september, men gjorde INTET.**

  Jeg håber at NB stiller mistillidsvotum til regeringen, som antydet nyhedsmail fra kl. 12:48 d.d., for alle de andre partier (rød som blå) hægter sig bare på EFTER mødet i folketingssalen d.d. kl. 13:00, med ytringer om …., dog uden at turde, at sætte egne taburetter i spil!

  * og holdkæftbolsje til dens støttepartier på venstrefløjen.
  ** der var tydelig forbindelse i de dengang ramte kommuner.
  – vist nok Hjørring især, hvor familiemedlemmer af minkavlere spredte fornyet smitte gennem deres arbejde i ældreplejen og på skolerne?”

  Like

 2. Henning Jensen 10. november 2020 / 23:31

  Det er kreperligt at der ikke er en samlet blå blok som kunne ’jage de røde på porten’.

  Venstres Jakob Ellemann-Jensen er, med hans radikale holdninger, et meget dårligt bud på en ansvarlig samlende blå leder.
  Og de Konservative med Søren Pape i front er en ren farce, som ikke markerer sig med andet end at flyde med strømmen, og helst midt i ’smult vande’.
  Og det er ligeledes meget ærgerligt, at DF endnu ikke har fået taget sig sammen til at få smidt taberne i partitoppen ud. DF bliver ikke et større parti før det er sket. Ved den sidste Voxmeter-måling i søndags lå DF nede på 5,8 procent.

  Tilbage er at opfordre de forskellige partiers tvivlere til at støtte NB. Det er den eneste reelle vej frem.

  Liked by 1 person

 3. Allan Gorm Larsen 11. november 2020 / 15:49

  Har regeringen overhovedet tjek på noget som helst?.
  Jeg tror snart ikke på noget som helst.
  Kan der mon være tale om, om regeringen er “under pres” fra venstresnoede grupper, som vil af med al pelsdyr avl, bl.a. Enhedslisten. Jeg spørger bare. Alt det hele lyder mystisk!.

  Like

 4. Den Nervøse 11. november 2020 / 15:57

  Denne regering har tydelige totalitære træk, den har i virkeligheden kun hver fjerde vælger direkte bag sig, og så lidt over hver fjerde som støtter. Det berettiger ikke regeringen til at udøve magten så brutalt som den gør! Aldrig tidligere er oppositionen placeret så langt ude på et sidespor. OK det er hjulpet godt på vej af en ualmindelig svag oppositionsleder, som er så bange for at tage stilling til noget som helst, for ikke at fornærme nogen, at han bliver ligegyldig, og ender med at fornærme alle.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s