Ellemann skuffet over regeringens udspil: Der mangler i høj grad CO2-afgifter

https://finanswatch.dk/Billeder/article12562703.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc7d71xo3sew61mzbmj43n.jpg

Analyse:

SF og Enhedslisten er skuffede over, at regeringens såkaldte grønne skattereform ikke indeholder CO2-afgifter. Den kritik er ikke overraskende.

Det er til gengæld opsigtvækkende, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, mener det samme som de to socialistiske partier. Han udtaler til Ritzau:

Det er en skuffelse. Vi havde alle sammen sat næsen op efter, at regeringen ville præsentere det, den lovede os for fire måneder siden. Nemlig en CO2-afgift.

Lederen af det største parti i blå blok havde altså sat næsen op efter flere skatter og afgifter. Jakob Ellemann havde ønsket sig en ensartet CO2-afgift ligesom den, han og De Radikale blev enige om i sommers.

Jakob Ellemann vil i dag ikke fortælle, præcis hvor skatterne skal hæves. I juni sagde han imidlertid til Berlingske, at

(…) hvis du bor i et stort, utæt hus, hvor du nægter at tætne dine vinduer, og du har et oliefyr, og du kører rundt i fire Hummere, så vil det blive dyrere at være dig, men du har så også muligheden for at gøre noget ved det.

Det er dermed bil- og boligejerne, som Venstre-formanden vil beskatte endnu hårdere.

Det er tydeligt, at Jakob Ellemann og co. vil overhale regeringen venstre om på klimaområdet, så man kan flytte nogle vælgere hen over midten. Den manøvre kan godt lykkes.

Det indebærer dog også en risiko for, at Venstre mister stemmer til især Nye Borgerlige og Liberal Alliance. Det er trods alt ikke alle Venstre-vælgere, der er begejstrede for højere skatter.

7 thoughts on “Ellemann skuffet over regeringens udspil: Der mangler i høj grad CO2-afgifter

 1. Den Nervøse 23. november 2020 / 23:17

  WHAT? – Er han borgerlig? Jeg er temmelig sikker på at venstrevælgere ikke ser med milde øjne på at Jacob Ellemann nu overhaler Socialdemokraterne venstre om!

  Først Coronakrise, så Arne, så nedslagtning af mink og nedlæggelse af et helt erhverv så fremturer man i venstre og hos støttepartierne med Klimaudgifter! Sig mig tror alle vores politikere at de har en hel skov af pengetræer stående ude på Christiansborg’s ridebane?

  Like

 2. Henning Jensen 24. november 2020 / 09:04

  Jakob Ellemann-Jensen tager partinavnet ‘Venstre’ meget alvorligt, og kæmper for sin plads på venstrefløjen, og toner selvfølgelig igen “rent rødt flag”.
  Ellemann-Jensen er ikke svaret på en kommende borgerlig statsminister, det vil være som at gå ”fra asken og i ilden”. Han burde melde sig ind hos “Det Radikale Venstre’. Der ville han få en strålende fremtid, og samtidig være en person som ingen af RV-kvinderne behøver at frygte “håndspålæggelse” fra.

  Ellemann-Jensen er en hindring for håbet om en borgerlig regering, ligesom også taberne i toppen af DF er det.
  Og det er meget ærgerligt, og specielt i den kommende fremtid hvor Socialdemokratiet bliver nødt til at brandbeskatte hele befolkningen, for at dække det selvskabte enorme corona-underskud, samt finansieringen af de kommende og co²-tåger.
  Socialdemokratiet vil uvægerligt kunne miste mange stemmer, hvis der havde været flere ansvarlige partier som de tvivlende S-vælgere kunne flygte hen til.
  Men heldigvis har alle tvivlere een sikker og stabil havn, nemlig NB, og forhåbentlig benytter langt flere sig af den.

  Like

  • Henning Jensen 24. november 2020 / 10:07

   En lille rettelse til mit herover skrevne, hvor jeg fik slettet et ord i sætningen: ”- finansieringen af de kommende og co²-tåger.”
   Der skulle havde stået: “- finansieringen af de kommende, og tonstunge, co²-tåger.”

   Jeg synes faktisk at det er lidt forvirrende at man benytter vægten af co² som målestok for den påståede “forurening”. Det er lidt ligesom med coronaen, hvor man tæller smittede, – og ikke syge og døde.
   “De røde kloge”, heriblandt især politikerne, er eksperter i at forvirre begreberne, og at gøre det hele diffust og uforståeligt, så det lettere ”glider ned”.

   Like

 3. Allan Gorm Larsen. 24. november 2020 / 15:40

  Er Venstre borgerlige, socialister eller midterparti?! Vælg selv!. Enhedslisten vid vi hvor vi har, men Venstre?!.

  Like

 4. ino 25. november 2020 / 10:33

  Jeg har aldrig købt ideen om at det skulle være CO2 der gør kloden varmere. Den sammenhæng holder ikke en meter. Det er rigtigt at temperatur og CO2-indhold i atmosfæren til en vis grad har fulgtes ad, men det kunne jo mere nærliggende skyldes en tredje bagvedliggende faktor, som fx solen. CO2-indholdet er historisk højt i disse år, men temperaturen har jo ikke fulgt med opad i nær samme grad. Afgifter på CO2-udledning er rent pip i låget, men venstreorienterede politikere ved jo heller ikke meget om naturvidenskab.

  Like

 5. Allan Gorm Larsen 25. november 2020 / 19:28

  Jeg har altid troet at vi har brug for CO2, for at kunne trække vejret, da det CO2, som vi udånder bliver optaget af træernes blade hvor efter det omdannes til ilt, som vi indånder. Hvis vi ikke har dette, så dør vi ganske enkelt af ilt mangel. Nej klimaændringerne skyldes snarere naturen selv, parret med overbefolkning. Klimaændringer hat jævnligt fundet sted, så længe jorden har eksisteret.

  Like

 6. Piotr 27. november 2020 / 14:09

  PÅ verdensplan bliver der pt fældet skov/træer, svarende til et areal som en fodboldbane, hvert 5 minut! Aldrig har verdenen haft så lidt skovareal som nu.

  Ino skriver: “CO2-indholdet er historisk højt i disse år”. Ja selvfølgelig er det, det, Når al skov snart er fældet.

  Danmark opkøber skov over hele verdenen. Det forarbejdes til træflis, der afbrændes i vores kraftvarmeværker, til varme og elektricitet, da de højtbesungne vindmøller kun leverer 8% af det danske samlede energi behov. Afbrænding af træflis afgiver 3x så meget Co2 som afbrænding af naturgas.

  Iøvrigt, Jacob-PiPi er socialdemokrad som hans far.

  P.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s