Fødevareministeren: Grundet EU må vi ikke indføre mærkning af halalkød – det er desuden overflødigt

https://www.kirke.dk/sites/default/files/styles/main_image/public/2019-06/rp2.jpg

Nye Borgerlige vil indføre en tvungen mærkningsordning for halalkød, så de danske forbrugere har mulighed for at fravælge det.

Ifølge fødevareminister Rasmus Prehn kan en tvungen mærkning imidlertid ikke lade sig gøre. Det er EU, der bestemmer, hvilke oplysninger der skal fremgå på varerne i de danske supermarkeder.

Ministeren udtaler desuden, at en tvungen mærkning af halalkød vil være overflødig, eftersom både dyrevelfærden og fødevarekvaliteten er i orden.
Slutteligt afviser Rasmus Prehn halalmærkning, fordi det efter hans mening svarer til, at producenterne skal offentliggøre deres politiske tilhørsforhold på varerne.

Alt dette fremgik af dagens debat i Folketinget. Se debatten her (gå til tidsmarkering 1:37:28).

21 thoughts on “Fødevareministeren: Grundet EU må vi ikke indføre mærkning af halalkød – det er desuden overflødigt

 1. ino 11. december 2020 / 08:04

  Men når jeg nu bliver fysisk syg af at spise halalkød, er det så stadig i orden at nægte mærkning?
  Og når nu forbrugerne gennem halalordningen tvinges til at betale bidrag til islam, hvilket er en overtrædelse af grundlovens § 68 “Ingen er pligtig at yde personlige bidrag til nogen anden gudsdyrkelse en den, som er hans egen”, er det så stadig i orden?

  Liked by 2 people

  • Nete Thuskjær Poulsen 11. december 2020 / 13:20

   Det er og bliver ALDRIG i orden

   Liked by 1 person

  • Lis 11. december 2020 / 17:08

   Nej det er det ikke.
   Vi skal ikke betale til dem.

   De penge de får er til deres nye moskeer som vores ministre syntes at det er ok.

   Nej det er det ikke.

   Liked by 1 person

 2. Ehm Christensen 11. december 2020 / 08:37

  Der er givet al for megen magt til EU – Når politikkerne ikke kan ændre det er se overflødige. Vi kan i dag nøjes med 79 politikkere i folketinget. De andre kan afskediges idet EU har overtaget deres opgaver!

  tor. 10. dec. 2020 kl. 22.02 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Nye Borgerlige vil indføre en tvungen mærkningsordning for > halalkød, så de danske forbrugere har mulighed for at fravælge det. Ifølge > fødevareminister Rasmus Prehn kan en tvungen mærkning imidlertid ikke lade > sig gøre. Det er EU, der bestemmer, hvilke” >

  Liked by 1 person

  • olemikael 11. december 2020 / 19:35

   Vi kan skam nøjes med 3-5 medlemmer af Tinget!
   Bare et ulige antal!
   Christiansborg har jo intet at skulle have sagt, sålænge vi stadig er med i EU og demokratiet er forlængst afskaffet alligevel og erstattet med et pseudodemokrati, hvor kun de mest naive tror på demokratiets eksistens!

   Like

 3. Ulf Peter Krasilnikoff 11. december 2020 / 08:47

  Det er skammeligt, og kujon agtigt at regeringen gemmer sig bag Eu bestemmelser, jeg vil ikke tvinges til finansielt at støtte en såkaldt “religion”, som jeg anser landsskadeligt! Vi skyder os selv i foden ved at støtte islam! Det er komplet urimeligt at vi skal tvinges til at betale en “skjult” religions skat, bare tanken derom er sindsoprivende!

  Liked by 2 people

 4. elwin 11. december 2020 / 11:35

  VANVID!, men hvad kan man forvente af DEN eu-glade regering ???

  Liked by 1 person

  • olemikael 11. december 2020 / 19:36

   Desværre er det jo totalt ligegyldigt, hvilken regering der sidder!
   Venstre er lige så tossede med EU som Socialakrobaterne!!!

   Like

 5. Henning Jensen 11. december 2020 / 14:15

  Ino skriver øverst 08:04, citat: ” – hvilket er en overtrædelse af grundlovens § 68″.

  Grundloven er slet ikke noget de røde socialister tager alvorligt. Og hvad langt værre er, så er det højst bekymrende at så mange danskere stadig støtter op omkring partiet, og partiets åbenlyse lovovertrædelser.

  Hvad skal der til for at vende dette, og kan det vendes?
  De store aviser er købt og betalt af via mediestøtte, så derfra er seriøs kritik selvfølgelig en mangelvare, og fra DR strømmer udelukkende begejstrede højrøde og grønne meninger, især om alt hvad der ligger langt til venstre for midten.
  Og hvad værre er, så er de gamle borgerlige partier ikke længere et alternativ for vælgerne. De Konservative, og Venstre, og Dansk Folkeparti har fået placeret flinke og rare mennesker, men politisk umulige passive tåber, i toppen af deres partier, som ingen normaltbegavede kunne finde på at stemme på.
  Enhver stemme på disse tre borgerlige partier er lige for tiden en spildt stemme, så hvis Mette Frederiksen er så snedig at udskrive valg nu, så vil hun sikkert få endnu flere stemmer end ved sidste valg.
  Det er jo helt tragikomisk!

  Liked by 1 person

  • Susan 12. december 2020 / 08:51

   Jeg er helt enig… Danskerne skal tage sig sammen… Ellers ender det i en Borgerkrig
   Og tro mig den er jeg med på
   Danmark skal ikke tage imod flere
   Immigranter… Og alle dem der lever på
   Års lange forsørgelse på danske
   Skatteborgere s…. Hårdt tjente penge skal være slut…. Danmark må og skal ud af
   E.U. DET ER SÅ SKADELIGT FOR DANMARK
   Så efter England… Må Danmark Følge Efter
   FUCK de Røvholder i E.U
   MAGT SYGE MENNESKER…..
   DANMARK SKAL SELV BESTEMME IGEN
   SÅ SKROT SOCIALDEMOKRATERNE. 😊
   OG VENSTRE…. DE SYGE MENNESKER
   DE FUCKER MED VORES HJERNER SÅ VI
   TROR PÅ Corona det er maskerne der gør
   Folk syge…

   Liked by 1 person

 6. Linda 11. december 2020 / 16:15

  Husk også, at vi støtter Islamisk Kulturcenter i København ved at købe f.eks. Danbos halalslagtede kyllinger, da de betaler for certificeringen hos netop Islamisk Kulturcenter.

  Liked by 1 person

 7. Santor 11. december 2020 / 17:21

  Jamen så må fødevareminister Rasmus Prehn gå til EU og forlange mærkning af halalslagtet kød.

  Det er muligt at fødevareminister Rasmus Prehn mener at det er ligegyldigt men Vi er mange der syntes at det er en afskyelig måde at behandle dyr på og det frie valg bliver underkuet ved ikke at mærke halal-myrdet kød!

  Liked by 1 person

 8. Axel Artke 11. december 2020 / 18:26

  Kravene fra EU til produktmærkning, herunder mærkning af fødevarer, er minimumskrav. Danmark må med andre ord gerne mærke yderligere. Og halalmærkning har intet med dyrevelfærd eller kødkvalitet at gøre, men alene at vi ikke ønsker at betale til araberne og islam, når vi køber kød.

  Liked by 1 person

 9. olemikael 11. december 2020 / 19:32

  Man ser jo tydeligt, at EU er europæernes fjende!!!!

  Nej, halal og kosher-kød burde være forbudt i almindelige butikker og henvist til specielle slagtere..

  Det har jøderne altid kunne finde ud af!

  Hvad er der så specielt med muslimer, at vi alle skal have deres halal proppet i halsen???
  Selv tøj og andre ikke-spiselige ting erklæres jo halal, fordi de dumme europæere så betaler tidende til denne ørken-ideologi!!!!

  Like

  • olemikael 11. december 2020 / 19:38

   “tiende”, sorry!

   Like

 10. Jens Nobel 11. december 2020 / 19:43

  For det første kan EU ikke lovligt bestemme at vi suverænt i Danmark ikke må halalmærke fødevarer. Det tillader den danske grundlov ikke da der ikke i grundloven er en klausul der tillader politikere eller borgere at afgive magt til en fremmed stat eller sammenslutning af stater. Det er den ene ting
  Den anden ting, som er langt vigtigere i mine øjne, er at man ved at sikre at muslimer kan vælge halalslagtet mad i køledisken, samtidig sikrer deres grundlovssikrede ret til at kunne vælge hvad deres lige så grundlovssikrede religionsfrihed tilsiger. Det samme gør sig gældende for det mosaiske trossamfund. Og sådan skal det også være.
  Men når man så nægter hhv kristne, Asa tro osv de samme grundlovssikrede rettigheder, så er det for det første en helt og aldeles ulovlig diskrimination af disse menneskers religiøse tro. Det er samtidig også en helt og aldeles ulovlig forskelsbehandling.
  Så i virkeligheden drejer det her sig ikke engang om hvad EU må og ikke må. Det drejer sig om at der bliver diskrimineret og forskelsbehandlet mod hovedparten af Danmarks befolkning. Kort og godt.
  Og det eneste der er at gøre ved det er at søge om fri proces ved højesteret for en principsag gående ud på at de religiøse grupper som med denne diskriminerende forskelsbehandling nedgøres og krænkes må få højesterets dom for at samtlige 179 politikere, MF’ere såvel som ministre, guddødeme bare har at sørge for at denne ulighed stoppes omgående, hvadenten det sker ved at fjerne de andres rettigheder så de må tage chancen på lige fod med os eller at der sker en mærkning så vi har samme mulighed for at vælge til eller fra.

  Like

 11. Allan Gorm Larsen. 11. december 2020 / 19:46

  Hvad er det da for en ynkelig holdning at have.
  Sig mig, er den danske regering/folketing virkelig så slap at de ikke tør sætte sig op imod dem nede i Bruxelles?.
  Halal slagtning foregår således, at dyret føres ind i slagtegangen hvorefter en imam beder en bøn over dyret, derefter bliver dyrets hals, uden bedøvelse, skåret igennem med en skarp kniv hvorefter det forbløder, ganske langsomt, kan tage op til tre, fire minutter. I den tid lider dyret allerhelvedes kvaler med smerte og angst.
  Javel, der findes ganske vidst en lov her i landet, som påbyder “let bedøvelse”, men ikke mere end hjertet kan pumpe blod ud. Er det det vi kalder dyrevelfærd???!!!.
  Schæstsning foregår på samme måde.

  Liked by 1 person

 12. Allan Gorm Larsen 11. december 2020 / 19:59

  Halal=tilladt, Haram=forbudt. Bare sådan for fremme af forståelsen angående disse begreber.

  Like

 13. Den Nervøse 12. december 2020 / 13:35

  Jeg tror ikke Rasmus Prehn helt har forstået, at det har ikke handler om sundhed eller dyrevelfærd, men om at vi er rigtig mange, der syntes det er uæstetisk at en imam, mere eller mindre har tvunget sig til et job, hvor han står og bræger over vores mad. Ved at købe mad som er islamisk “velsignet” er jeg inddirekte med til at støtte en religion, jeg helst ser forsvinde fra mit land!
  Det er et led i den salamimetode muslimerne bruger til at borer sig ind i alle revner og sprækker i vores samfund! Og i øvrigt skal EU ikke blande sig i hvad vi mærker vores varer med! Nok er der EU love som blander sig i det, med regeringen har med alt tænkelig tydelighed vidt at den er fløjtende ligeglad med lovene!

  Liked by 1 person

 14. Allan Gorm Larsen. 12. december 2020 / 16:25

  Jeg tror ikke at, hverken EU eller det danske Folketing vil fatte en skid, før vi er totalt underkastet denne uhyggelige Religion/ideologi før det er for sent.
  Hvorfor, i alverden bliver vælgerflertallet aldrig klogere end at de vedbliver med at stemme på disse danskerfjendske (venstreorienterede) midterpartier. Tænk Jer dog om!.

  Liked by 1 person

 15. Den Nervøse 13. december 2020 / 11:21

  Hver gang fødevarer bliver halalcertificeret, betales der til islamiske organisationer, det betyder at du og jeg betaler til islamiske organisationer hver gang vi f.eks. køber et stykke oksekød!
  EU eller ej, det vi jeg gerne have mig frabedt! Tak!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s