Professor: Somaliere er i gennemsnit fire gange oftere indlagt med corona

https://asset.dr.dk/imagescaler01/https%3A%2F%2Fwww.dr.dk%2Fimages%2Fother%2F2015%2F04%2F17%2F9d95d13b-c90b-4714-8d7d-18696a94ada3_muslim.jpg&w=1200&675&scaleAfter=crop

For to dage siden beklagede jeg mig over, at der ikke var nogen tilgængelige oplysninger om corona-indlagte fra muslimske lande på de danske hospitaler.

I dag er der så blevet offentliggjort en ny undersøgelse af Marie Nørredam, som er professor og overlæge på Hvidovre Hospital. Hun fortæller til DR, at personer med blandt andet somalisk, tyrkisk eller pakistansk baggrund er langt oftere indlagt på hospitalerne med corona i forhold til etniske danskere.

Ikke-vestlige personer har 2,5 gange større risiko for at blive indlagt, selvom der er justeret for alder, køn og andre sygdomme.

Somaliere er i gennemsnit fire gange oftere indlagt med corona sammenlignet med danskere. For pakistanere er det lidt over tre gange oftere.
(Se faktaboksen »Så mange ud af 10.000 var indlagt med corona« i DR’s artikel).

Selv om tallene er fra perioden marts til juni, ser Marie Nørredam ingen grund til, at virkeligheden skulle være anderledes i dag.

Mit skøn er, at vi stadig ser mange med ikke-vestlig baggrund blandt de indlagte.

14 thoughts on “Professor: Somaliere er i gennemsnit fire gange oftere indlagt med corona

 1. ino 21. december 2020 / 10:39

  Kan Covid-19-sygeligheden tænkes at korrelere med folks D-vitaminniveau? Tallene tyder på det.

  Liked by 1 person

 2. Allan Gorm Larsen. 21. december 2020 / 11:46

  Kan skyldes disse gruppers letsindige omgangsformer, hvor de er fuldstændigt lige glade med konsekvenserne. Så skide være med os andre. Det samme med unge danskere.

  Liked by 1 person

 3. Henning Jensen 21. december 2020 / 12:10

  Der har altid været forskel på befolkningsgrupper, både økonomisk og i levevis, og i sygdomstilfælde – og dødelighed.
  Ligheden mellem kystbanesocialister kontra f.eks. lollændere har altid været meget skæv. Det kan derfor ikke overraske, at også somalierne og pakistanere skiller sig ud i forhold til danskere.
  Men i modsætning til lollænderne, der ikke blot kan rejse til Gentofte eller Vedbæk, og som kun har Danmark, så har somalierne og pakistanerne deres egne fædrelande.
  Og når det nu viser sig at det er så farligt for disse nytilkomne befolkningsgrupper at bo her i landet, så er det uansvarligt af de røde politikere, at de ikke redder disse svage, og sender dem hjem hvor der er mere sikkert, det vil sige til der hvor de kommer fra.
  Og lad da endelig Danmark være large; lad dem beholde alle deres opnåede goder, børnepenge, bistandshjælp og pensioner osv., osv., blot de frelser sig selv og rejser hjem.
  Så jeg vil derfor opfordre til, at man hjælper disse meget coronatruede indvandrere med at komme sikkert tilbage til deres egne trygge oprindelseslande.

  Liked by 2 people

 4. Allan Gorm Larsen. 22. december 2020 / 02:54

  De er frivilligt og u inviteret kommet hertil, så hvorfor skal VI så finansiere deres hjemrejse. Ja jeg spørger bare?.

  Liked by 1 person

  • Henning Jensen 22. december 2020 / 03:47

   At give fremmede dansk statsborgerskab er det samme som en invitation.
   Og da vi således har inviteret temmelig mage af de fremmede til at slå sig ned her, så har vi også ansvaret for dem, hvad enten man synes det er rigtigt eller ej.

   Og dem uden dansk statsborgerskab skal selvfølgelig også hjælpes hjem, da vi nu engang har lukket ind i landet. Men med dem følger der heller ikke et hav af sociale goder i al evig fremtid.
   Får man selv en dag en ubuden og uønsket gæst, der ikke har råd til at tage hjem igen, så betaler man selv med glæde for taxaen. 🙂

   Liked by 1 person

   • Henning Jensen 22. december 2020 / 09:25

    En rettelse til mig selv.
    Trods det at jeg prøver på at være omhyggelig i mit skrevne, så smutter der desværre en gang imellem et bogstav, eller et ord.
    Sætningen “da vi nu engang har lukket ind i landet” skulle lyde: “da vi nu engang har lukket dem ind i landet.”
    Sædvanligvis er der ingen grund til at undskylde, vi er jo ikke alle professorer. Men jeg vil alligevel her komme med denne rettelse til mig selv, fordi jeg synes at dette emne er særdeles vigtig, og noget som man skal kunne, og bliver nødt til, at enes om, over en bred front.

    Jeg håber inderligt at højrefløjen kan samles om en fair og rimelig retfærdig måde, at takle den mildest talt foragtelige import af fremmede på, som slet ikke her har en eneste chance her i landet.
    Det opbevaringssystem der for tiden bliver praktiseret, er ingen løsning, der må i stedet træffes nogle beslutninger.

    Liked by 1 person

   • olemikael 23. december 2020 / 07:15

    Danske statsborgerskaber kastes jo ligefrem i grams!

    Der er ingen udenlandske statsborgere, som burde opnå den ære at blive dansk statsborger, medmindre han/hun havde udrettet noget gavnligt eller ærerigt for Danmark!

    Man kan jo leve udmærket i danskernes land uden at få adgang til “arvesølvet”!
    Så er de også til at sende hjem, hvis de ikke arter sig!

    Like

 5. Den Nervøse 22. december 2020 / 09:57

  Vi risikerer at indvandere kommer til at blokerer for danskere i region hovedstaden! Der kan blive mangel på intensivpladser og respiratorer! Jeg har svært ved at se en læge fjerne respiratoren fra en somalier eller pakistaner for at give den til en dansker! Men skal der prioriteres så må og skal danskere prioriteres først! Ikke som i Sverige hvor svenskere kommer i anden række!
  Vi skal huske at det er vores samfund, det er danskerne der har opbygget det, vi har gennem livet betalt til det, vi skal ikke finde os i at vi på målstregen bliver slået af folk udefra! Det er vores sundhedssystem og det er vores land!

  Liked by 1 person

  • olemikael 23. december 2020 / 07:19

   Det var da “båre dæjliii”, at de røde i regeringen FORÆREDE 150 splinternye respiratorer til Albanien, fordi det nu var åh så synd for dem dernede!

   Like

 6. Den Nervøse 22. december 2020 / 16:07

  Nyeste! Vestegnens kommuner får vaccinen først! Altså indvandere før danskere! Det var præcist det jeg frygtede, det er ligesom Sverige! Jeg er rasende!

  Liked by 1 person

  • ino 22. december 2020 / 19:53

   Det blev jo ikke sagt tydeligt, men temmelig indpakket og særdeles kryptisk: Fødevarestyrelsen anbefaler nu (dvs. fra i går) at du (dvs. alle over fire år) tager en ekstra vitamin D-pille her i vinterhalvåret. Hvorfor? Det er de ikke særligt tydelige med, men de synes at have læst skriften på væggen: De hårdest ramte Covid-19-patienter er ikke danskere med normalt vitamin D-niveau i kroppen, men indvandrere med ringe vitamin D-niveau, dels på grund af mørk hudfarve, dels på grund af traditionelle hovedbeklædninger, som man ikke bliver sund af i Danmark.

   Liked by 1 person

 7. Henning Jensen 22. december 2020 / 16:13

  Man kan også vende det rundt og spørge, hvorfor er det ikke vuggestuen Christiansborg som er de første forsøgspersoner?

  Liked by 1 person

 8. Allan Gorm Larsen. 22. december 2020 / 16:53

  Ja, nu er vaccinen, heldigvis frivillig, men jeg har, på eget initiativ valgt at få den, da jeg har en lungelidelse, som kan tage livet af mig, hvis jeg får, f. eks. feber. Til trods for dette er jeg imod tvang.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s