Ellemann dolker sin næstformand i ryggen: Kan Venstre overleve uden Inger Støjberg?

dolke

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er klar til at støtte en rigsretssag mod partiets næstformand, Inger Støjberg. Han vil afvente vurderingen fra Folketingets advokater. Hvis disse advokater ikke frikender Støjberg, så vil Venstre stemme ja til en rigsretssag.

Ifølge Jakob Ellemann kan Støjberg i princippet fortsætte som næstformand, selvom Venstre stemmer ja til en rigsretssag mod hende. Støjberg har endnu ikke udtalt sig om, hvorvidt hun i så tilfælde vil være interesseret i at beholde sin post.

Min kommentar:

Det er ekstremt usandsynligt, at Folketingets advokater frikender Støjberg. Derfor vil Jakob Ellemann og co. med meget stor sikkerhed støtte en rigsretssag.

Det vil naturligvis være en dolk i ryggen på Inger Støjberg. Det vil være meget bizart, hvis hun fortsætter som næstformand, efter både Venstres formand og Venstres folketingsgruppe de facto har stemplet hende som en forbryder.
Spørgsmålet er så, om hun vil forblive i partiet.

Kan Venstre overleve uden Inger Støjberg? Efter min vurdering vil Venstre ende som et lille parti med en tilslutning på 5-7 procent, hvis Støjberg skifter til et andet blåt parti.
Dermed vil Venstre miste positionen som det naturlige statsministerparti i den borgerlige blok. Det er en position, som man har haft siden 1920 (med undtagelse af ti år under den konservative statsminister Poul Schlüter).

Enten tror Jakob Ellemann, at han kan fastholde vælgerne uden Støjberg. Eller også er han så bange for et muligt oprør i folketingsgruppen, at han ser sig nødsaget til at dolke Støjberg for at beholde formandsposten i Venstre.

13 thoughts on “Ellemann dolker sin næstformand i ryggen: Kan Venstre overleve uden Inger Støjberg?

 1. ino 28. december 2020 / 07:16

  Ellemanns undskyldning er at Venstre er et parti der står for lov og orden (det er derfor de har importeret så mange “lovlydige” nye borgere i Danmark – og fortsætter med at give dem statsborgerskab…)
  Går man ind for lov og orden, burde de Konservative være et bedre valg (men det er de nu ikke rigtig for tiden, trods små forbedringer).
  Hvorfor i alverden skulle man stemme på Venstre, et såkaldt liberalt, globalistisk parti helt uden føling med folkesjælen, var det ikke for Inger Støjberg?

  Liked by 1 person

  • olemikael 28. december 2020 / 08:21

   Hvis Inger skiftede til Nye Borgerlige, ville man kunne stemme på hende!
   Venstre er og bliver en filial af det radikale venstre!!!!

   Like

 2. Den Nervøse 28. december 2020 / 08:00

  Retstilstanden i Danmark skrider, man undre sig! Er Danmark blevet en bananrepublik?
  Vi står på den ene side med en blå blok, som mere eller mindre accepterer, at Støjberg muligvis begår ulovligheder, i en god dags tjeneste ganske vist, men ulovligheder! Samtidig har vi en Statsminister, som øjensynligt slipper af sted med at beordre alle mink aflivet, og det helt uden lovgrundlag, med mindre en lovgivning her et par måneder efter, kan agerer figenblad for Statsministeren, hvis ikke i en god sags tjeneste, så dog i en sags tjeneste. Oven i det har vi så en regering hvor en, det vides ikke hvem, beordre politi og militær ud på minkfarme, hvor de via trusler tvinger sig adgang og deltager i aflivningen af mink! Se det er ikke alene lovbrud, det er Grundlovsbrud og det er tifold værre! Det er fuldstændigt umuligt at få at vide hvem der gav ordren.
  Hvis det er fødevareministeren så står vi i den noget bizarre situation, at fødevareministeriet er øverste myndighed over politi og militær! Man kan så spørge hvad vi skal med et justitsministerium og et forsvarsministerium? Og når der bliver spurgt ind til det, så tales der sort!
  Altså med mindre vi som det eneste land i verden har et fødevareministerium, som har magten over både politi og militær, så er der nogle flere hoveder, som sidder noget løst på kroppen!
  Altså blå blok holder hånden over Støjbergs mulige lovbrud, og rød blok holder hånden over Statsministerens mulige lovbrud og samtidig over regeringens Grundlovsbrud! Bananrepublik?
  Hvis Støjberg ønskede at komme igennem med sin ordre, så måtte hun melde Danmark ud af konventionerne først!
  Hvis Statsministeren ønsker at aflive alle mink i Danmark, så hun hun skaffe sig lovgrundlag først, og hvis hun ønsker at politi og militær skal kunne tvinge sig adgang til minkfarmene, så må hun ændre Grundloven først! Man kan muligvis ikke lide det, men sådan er det!

  Like

 3. Henning Jensen 28. december 2020 / 08:38

  Man må håbe at Inger Støjberg vælger et andet parti at drage til. Hun er en god politiker og “klar i mælet”, i modsætning til Jakob Ellemann-Jensen.
  Det er besynderligt at nogen har fundet på at gøre Ellemann-Jensen til formand for et ganske vist blødt borgerligt politisk parti? Han hører jo hjemme hos de Radikale.
  På partiet Venstres webforside ses et stort billede af en akavet Jakob Ellemann-Jensen som formentlig skal illustrere at “nu bliver ærmerne smøget op”, underforstået at nu skal der tages fat og bestilles noget.
  Som tiden er gået viser billedet dog helt det modsatte, nemlig at nu bliver ærmerne smøget ned, for nu skal der ikke bestilles noget! Det sidste kendetegner jo også langt bedre Ellemann-Jensen, som har gjort afventende passivitet til Venstres varemærke.
  https://www.venstre.dk/

  Og et eller andet sted ude på det store Verdenshav vugger Lars Løkke rundt, og bjæffer op om alt og alting, efter selv at have skabt det nu “synkende Venstre”. Gad vide om Løkkes sejltur også er med EU-midler, ligesom DF’s lystsejladser rundt i de danske farvande var det?
  Det er absurde tider vi lever i. Kan det blive værre?

  Liked by 2 people

  • KSD 28. december 2020 / 08:49

   Det kan ALTID blive værre. Og det bliver værre pga. den konstant stigende islamisering, som flertallet af politikerne hilser velkommen.

   Liked by 1 person

 4. Ehm Christensen 28. december 2020 / 09:34

  Uanset hvad, så dolker man ikke en af sine egne. Han behøver da ikke at støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det må han lade de andre partier om!

  søn. 27. dec. 2020 kl. 23.34 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er klar til at > støtte en rigsretssag mod partiets næstformand, Inger Støjberg. Han vil > afvente vurderingen fra Folketingets advokater. Hvis disse advokater ikke > frikender Støjberg, så vil Venstre stemme ja til til” >

  Liked by 1 person

 5. Allan Gorm Larsen. 28. december 2020 / 19:05

  Normalt stempler jeg ikke politikere, MEN, hvis Jakob Ellemann- Jensen støtter en rigsretssag imod Inger Støjberg, så har han, efter min mening, overskredet sin kompetence, og vil dermed optræder som en kujon.
  Der findes her til lands en lov, som forbyder ægteskaber, indgået før det attende år, og det må, nødvendigvis også gælde migranter, så Støjberg har handlet helt korrekt. Længere er den ikke!!!.

  Liked by 1 person

  • M.S. Carstens 30. december 2020 / 00:37

   “Der findes her til lands en lov, som forbyder ægteskaber, indgået før det attende år, og det må, nødvendigvis også gælde migranter”

   Ja!,
   ellers er migranterne jo også fritaget, fra at være underlagt andre love der ikke passer ind i deres syn på livet og det kunne da blive et grimt blodbad, hvis de sidste kanibaler vælger at slå sig ned i Danmark. (mon de har forkærlighed for bestemte typer?)
   – vi ser i forvejen hvordan de ikke vestlige tilvandrere medbringer egne regler for vores love. F.eks. i trafikken, narkohandel, æresdrab, voldtægt, ligestilling og krav frem for demokrati, for slæt ikke at snakke om børns rettigheder og beskyttelse.

   Liked by 1 person

   • olemikael 31. december 2020 / 06:25

    Håber sgu kannibalerne har præference for radikalt og socialistisk kød!

    Like

 6. Henning Jensen 30. december 2020 / 09:34

  Så skete bruddet mellem Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg, beklageligvis især på baggrund af uenigheden, samt truslen om en rigsretssag.
  Men hvorfor skete bruddet netop lige nu, og så hurtigt og pludselig?
  De to advokater, der skal vurdere om hvorvidt det kan anbefales at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg, kommer formentligt allerede med en afgørelse allerførst i det nye år, så hvor ikke vente med at “smide” Inger Støjberg ud til efter da?

  De to vurderende advokater har formentlig også for øje, at en rigsretssag mod Inger Støjberg, også vil udløse en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Og hvis disse to advokater er fra venstrefløjen, hvad størstedelen af eliten er, så vil de delvis frikende Inger Støjberg, for så slipper vores alles store helt, Mette Frederiksen, også for alvorlige anklager.
  Så hvis nu resultatet af denne advokatundersøgelse i skjult er blevet lækket, og at resultatet antyder at en anklage mod Støjberg er tvivlsom, så vil Jakob Ellemann-Jensen miste sin begrundelse for, at en rigsretssag er den store årsag til et ”farvel og tak” til Inger Støjberg.
  Kan det være derfor at Inger Støjberg pludselig skal ud af Venstre meget meget hurtigt, og lige netop nu mellem jul og nytår, og umiddelbart før advokaterne offentliggør deres syn på en rigsret eller ej?

  Liked by 1 person

  • M.S. Carstens 30. december 2020 / 22:43

   Mon ikke Ellermann har stået på sprin og øjnet enhver chance, for at få Venstre renset,
   for alle der ikke retter ind efter RVs forventninger?

   Liked by 1 person

  • olemikael 31. december 2020 / 06:27

   Elleman har jo tidligere været medlem af de radikale og det hænger ved! Manden og det meste af Venstre er skabsradikale!

   Like

 7. Allan Gorm Larsen. 31. december 2020 / 03:13

  Tanken kan være nærliggende.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s