Politisk kommentator giver karakterer: Vermund får 13, mens Ellemann dumper med 03

https://piopio.dk/sites/default/files/styles/pio_article_medium/public/vermund_ellemann.jpg

Ekstra Bladets politiske kommentator, Joachim B. Olsen, giver karakterer efter 13-skalaen til de borgerlige partiledere. Karaktererne gives ikke for politiske holdninger, men for politisk håndværk og gennemslagskraft. 

Om Pernille Vermund fra Nye Borgerlige skriver Joachim B. Olsen følgende:

Nye Borgerlige ER Pernille Vermund. Ved valget i 2019 fik de fire mandater. De ligger til at få tredoblet deres mandattal. I de bedste målinger ligger de endda til en firedobling.

Vermund har gjort præcis det, hun skulle. Hun har etableret Nye Borgerlige som det mest indvandrerkritiske parti i Folketinget. Hun udstråler ægte indignation og autenticitet. Hun er skarp i debatter, og på sociale medier er Pernille Vermund og resten af Nye Borgerliges folketingsgruppe virkelig stærk.

Vermund har nærmest ikke sat en fod forkert i 2020, og der er ro på de indre linjer, og Nye Borgerlige er det tredjestørste parti målt på medlemmer. Imponerende 2020.

Jeg giver Pernille Vermund karakteren 13 for den usædvanligt selvstændige og udmærkede præstation.

Jakob Ellemann-Jensen fra Venstre får dette skudsmål:

Ellemann har hidtil gjort problemerne større og ikke mindre.

Der har været alt for meget slingrekurs. Han støttede Inger Støjberg som næstformand for Venstre, vel vidende at der var nedsat en kommission, og vel vidende at Støjberg formulerer sig kontroversielt. Alt det, som samtidig gjorde, at han pressede hende til at gå af som formand.

Først støttede han Mette Frederiksen i gennemførelsen af hastelovgivningen, som skulle skaffe hjemmel til at aflive mink. Det skabte i midlertidig problemer i Venstres folketingsgruppe, og så vendte han 180 grader.

Ellemann-Jensen er ikke herre i eget hus. Og det skal en partiformand være.

Derudover har Ellemann-Jensen ikke udfoldet et politisk projekt, som kan skabe bare en smule begejstring blandt centrum-højre-vælgere. Det er de samme gamle travere, som den gamle garde stod for. Skattestop har vi f.eks. hørt om i 20 år. Men Venstre har selv brudt det så mange gange, at man bliver helt træt, når Venstre nævner det.

Jeg giver Jakob Ellemann karakteren 03 for den meget usikre, meget mangelfulde og utilfredsstillende præstation.

4 thoughts on “Politisk kommentator giver karakterer: Vermund får 13, mens Ellemann dumper med 03

 1. Ehm Christensen 11. januar 2021 / 10:30

  God bedømmelse! Pernille Vermund er rigtig god – Jakob Ellemann usikker og uden visioner for venstre!

  man. 11. jan. 2021 kl. 10.05 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Ekstra Bladets politiske kommentator, Joachim B. Olsen, > giver karakterer efter 13-skalaen til de borgerlige partiledere. > Karaktererne gives ikke for politiske holdninger, men for politisk håndværk > og gennemslagskraft. Om Pernille Vermund fra Nye Borg” >

  Liked by 1 person

 2. Henning Jensen 11. januar 2021 / 15:24

  Men at Joachim B. kan give den store taber, Kristian Thulesen Dahl, hele fem ud af de 13, kan undre, og er helt uforståeligt, og ufortjent.

  Derimod giver Joachim B. selvfølgelig de røde karakterer i den øvre halvdel af karakterskalaen, og som meningsmålingerne også viser, så er det desværre berettiget.
  De røde har jo gennem årene haft held med at sætte sig på hele propagandaapparatet, og det giver resultater, og ve den stakkel der vover at gøre indsigelser.
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/roed-blok-joachim-b.-giver-karakterer/8424318

  Like

 3. Allan Gorm Larsen. 11. januar 2021 / 17:09

  Ellemann-Jensen, man kan ikke give sin næst formand en dolk i ryggen, og samtidig høste stor ros derfor. Han har, helt igennem, efter mit skøn, været en, stor fiasko for sit parti.
  Pernille Vermund, der imod har vist pli, har tydeligt markeret sine synspunkter og fortjener fuldt ud de point, som hun er blevet tildelt. Tillykke med det.

  Liked by 1 person

 4. M.S. Carstens 12. januar 2021 / 02:27

  Jeg sidder, efter 15. år, med store ar, på både krop og sind, over såvel røde som blås regeringers manglende forståelse/indgriben, over for det politiske misbrug af det det folk, som de skulle tjene!
  – sidst sket: både Venstre og Socialdemokraterne lader ældre, syge og handicappede i sikken/overladt til kommunale tilfældigeheder/ego-stræbende, der hellere ser, at der ansættes flere, til at udøve kontrol, både for hinanden og overfor de nævnte borgere, mens der til stadighed svækkes på den, efterhånden, uhæmmede kontrol af fremmede i vort land.

  De gamle partier udsulter folket, til egen gunst!
  Nye Borgerlige vil folkets vel, frem for systemet/taburetklæbere!!
  OG: frem for alt de danske værdier, frem for udefrakommende,
  som nok kan trække stemmer, men ikke danske værdier!!!

  Sund fornuft begynder at sprede sig *SS*

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s