Ekspert kalder det »vanvittigt«: Mette Frederiksens testplan vil koste 73 milliarder kroner om året

https://static-cdn.sr.se/images/83/c156867b-8ea2-414e-b111-0640e719220e.jpg

Mette Frederiksen har planer om at teste alle danskere for corona. Også selvom de er blevet vaccineret. Statsministeren har nægtet at fortælle, hvad dette initiativ vil koste.

Peter Kamp Busk er lektor i medicinalbiologi på Roskilde Universitet. Han fortæller til Jyllands-Posten, at Mette Frederiksens planer vil have en »fuldstændig vanvittig« pris på 200 millioner kroner i døgnet. Det svarer til 73 milliarder om året. Citat fra artiklen:

På Roskilde Universitet tror lektor i medicinalbiologi Peter Kamp Busk ikke meget på statsministerens nye generelle teststrategi. Hvis alle voksne danskere skal testes to gange om ugen, vil det svare til ca. 10 mio. test om ugen eller 1,5 mio. test om dagen.

»Det kan slet ikke lade sig gøre. Prisen bliver fuldstændig vanvittig – måske 200 mio. kr. i døgnet. Og det er heller ikke nødvendigt,« mener han med henvisning til, at kun omkring 0,3 pct. af dem, som testes i øjeblikket, er positive.

Peter Kamp Busk, som forsker i virustest, medgiver dog, at Mette Frederiksens tanker om kollegatest eller hjemmetest et par gange om ugen, f. eks. ved hjælp af en ny slags spyttest, kunne gøre den omfattende testning mere håndterbar og billigere.

Men skeptisk er han stadig: »Hvordan skal vi sikre os, at folk er i stand til selv at udføre spyttesten korrekt derhjemme, og at de overhovedet vil teste sig selv så ofte? Og i modsætning til i dag vil de positive ikke blive registeret ved hjemmetestning, der vil være stor usikkerhed om testresultatet, og vi vil miste overblikket over, hvem der er smittet, og om de isolerer sig og inddrager kontaktopsporingen.

Det kræver en meget høj grad af tillid. Jeg tror ikke, det er en god plan,« siger Peter Kamp Busk.

16 thoughts on “Ekspert kalder det »vanvittigt«: Mette Frederiksens testplan vil koste 73 milliarder kroner om året

 1. Bente Dahlmann 16. februar 2021 / 10:40

  Sådan er socialismen den er noget for sig selv ik🤔

  Liked by 2 people

 2. Henning Jensen 16. februar 2021 / 15:05

  Det røde vanvid bliver heldigvis mere og mere tydeligt og gennemskueligt!

  Liked by 2 people

 3. Allan Gorm Larsen. 16. februar 2021 / 16:27

  Hvis, Mette Frederiksens Plan udføres i praksis, betyder det så at dem, som ikke lige er med på ideen, vil de så blive slæbt der hen af to granvoksne betjente eller hvad???!!.
  Stop nu, inden hysteriet tager overhånd!. Det er hverken Nordkorea eller DDR.
  Jeg læste for øvrigt i går den såkaldte

  Nuernberg, Konvention i går på News Speek, som lyder f. lg.
  ,
  Artikel 7.3.1, sørg for at borgere informeres om at vaccination IKKE er obligatorisk og at INGEN, politisk, socialt eller på anden måde bliver presset til vaccination med mindre de selv ønsker det.(citat)
  .
  Artikel 7.3. 2.Påse at INGEN diskrimineres for ikke at blive vaccineret på grund af mulige sundheds risici, eller fordi de ikke ønsker at blive vaccineret. (citat)

  Konventionen blev, så vidt jeg ved, til lige efter 2. verdenskrig, for at forhindre gentagelse af de medicinske forbrydelser, som blev gennemført i de nazistiske KZ, lejre.
  Ret mig, hvis det er u korrekt.

  Hvad vaccinations pas angår bør det være frivilligt, og at ingen diskrimineres, såfremt de ikke er i besiddelse af et sådant. (mine egne ord)

  Like

 4. Allan Gorm Larsen. 16. februar 2021 / 17:41

  Rettelse: Den ovenfor citerede Konvention er ikke, som beskrevet i forrige indlæg, vedtaget efter 2. verdenskrig, Men en Resolution, vedtaget af Europarådet, den 27, jan. 2021.
  Jeg beklager fejlen.

  Liked by 1 person

  • JANESDANMARK 16. februar 2021 / 18:45

   Topnazisterne blev stillet for retten og henrettet.
   Nürnbergprocessen, en international militær tribunal efter WW II.

   Der burde kunne komme reaktioner på de politiske forbrydelser, som lod Islam trænge ind i Europa.
   2021 ser vi både de økonomiske og kulturelle ødelæggelser.
   Tyskermerkel burde med samtlige EU + FN agerende sættes for en både national og international Domstol for landsforræderi.
   Den humanistisk kristne demokratiske kultur har lidt under både forfølgelser og krige i områder, som ikke burde rage Europa.

   Like

 5. M.S. Carstens 16. februar 2021 / 22:42

  Vanviddet SKAL stoppes!

  Børn og unge forpasser deres skole/uddannelse (ikke for køn i forvejen), vi venter en alen lang kø på sygehusene for aflyste behandlinger,
  psykiatrien kan nok også forvente en snarlig overbelastning, mink-erhvervet er henrettet, tusinder? af detailhandlere står for konkurs, lige som mange frisører og folk ud i hotel- og restauratør-branchen,
  alt mens statskassen mister indtægter der på!
  lige en tænke pause!

  Hvad koster et epidimi-hospital?
  – havde vi det i øvrigt ikke allerede inden for forsvaret?

  HALLO Fru Statsminister:
  vil du venligst finde pengene INDEN du bruger dem!
  – Hr og Fru Danmark kan da heller ikke sætte hus, hjem og arbejde over styr, for at holde haven fri af omstrejfende katte, fordi junior har katte-allergi!
  Tag dog fat om roden, om så det er militæret der skal vogte de smittede familiers udgangsforbud!
  – de er jo betalt i forvejen!!

  Liked by 1 person

 6. Piotr 17. februar 2021 / 00:34

  Ja-ja, helt som forventet breder panikken sig!
  Mette Fusk, er hysterisk i sit magtbegær, hendes store rorgænger, Rossen, gad ikke hører på hendes skrigeri, han tog til Als og nyder freden.
  Strategien er borte, og hystaden er hverken strateg eller har visioner, derfor vakler taburetten under Mette Fusk.

  Folket har eller er ved at have fået nok af nye modsigende regler dagligt, test-tal og ulogiske løsninger.
  Stor respekt for de enkeltmands virksomheder, der forsøger at omgå Tvangslukningen af deres butik.

  Hvorfor bliver Ishøj ikke lukket ned totalt, som Mette FUSK beordrede i de nordjyske kommuner?

  De virkelige experter (ikke Brostrøm, Ullum og CenteroVitz) på div. universiteter, presser regimet med logiske tiltag i samfundet, for at undgå ikke alle ender som de rene nervevrag.

  Der findes mindst 3 danske medicinal virksomheder, der kunne producere de fornødende vacciner, men nænænæ, Mette Fusk ringer hellere til Ursula i Bryssels for gode tips, end at nedværdige sig til at tale med private virksomheder i Danmark.

  Mette Fusk er drevet af et enormt magt&kontrol begær, ikke lige det vi mest brug just nu, mens landet, med borgere og erhverv er på vej ud i konkurs af ukendte dimensioner.

  Man får den frygtelige tanke, at det faktisk er det socialisterne pønser på.
  Vi skal alle have en diagnose og være konkurs, så er vi klar til “the Great Reset”.

  Interessant hvad Allan Gorm L. skriver om Nuernberg.
  Så er det en resolution fra Europarådet fra 27. JAN 21 (fed joke!)

  Gad vide hvornår danskerne har fået nok?

  P. Stem NB! Støt SIAD!

  Liked by 1 person

  • JANESDANMARK 17. februar 2021 / 11:21

   Ministrene er ikke orakler.

   Pressemødet i formiddag viste igen Magnus Mutant og kvidderet fra justits Hækken med skråbindet i blomst stående bagved efter hendes endte pædagogisering overfor voksne danskere, hvis børn går med sørgebind.

   Kommuner og Regioner skal nu stå på pinde med 10 millioner lyntest.

   Vi gider ikke.
   Vi vil ikke tvinges.
   Vi vil ikke diskrimineres med covidpas.
   Vi er godt irriterede over krav, som er ved at gestalte sig som egentlige krav til skoleelever …

   Grundlovsbruddene sniger sig ind

   Nej tak til både test og vaccination.

   Indvandringen har inficeret befolkningen med øget smittefare fra A til Å

   Like

 7. Allan Gorm Larsen. 17. februar 2021 / 05:17

  Fed joke, ja, men jeg mener stadig at det bør være frivilligt at blive vaccineret. Ønsker dog selv at blive det
  A, pro pos Nyrnberg, så blev der, så vidt jeg ved, vedtaget en resolution ,som skulle holde øje med at nazisterne ikke ville gentage, de “eksperimenter,” som de havde gjort i KZ lejrene.
  I 60erne fandt en proces sted i Jerusalem, hvorved topnazisten Adolf Eichmann blev dømt til døden, og henrettet. Heldigvis!.

  Liked by 1 person

 8. ino 17. februar 2021 / 08:55

  Tidligere skulle det mindste symptom nok kunne afholde en skoleelev fra at gå i skole, og vi skal tilbage til den tid: Hold dig hjemme, hvis du er bare lidt utilpas. Spis godt med vitaminer og hold igen med sukkeret. Sådan kan vi komme igennem pandemien. Vaccinerne er ikke det vigtigste. Det vigtigste er din adfærd og dit immunforsvar.

  Liked by 1 person

 9. Den Nervøse 17. februar 2021 / 15:58

  Det bliver efterhånden mere og mere tydeligt, at Mette Frederiksen ikke har nogen som helst forstand på økonomi! Hendes store forbillede Anker Jørgensen havde heller ingen økonomisk sans og måtte da også smide håndklædet ringen, da han blev undsagt af sin egen finansminister Knud Heinesen! Han blev voldsomt populær for han kastede om sig med de arme skatteyderes penge, og vi måtte gennem 10 års hestekur, med kartoffelkur og smalhals.
  Mette Frederiksen forstår ikke at Danmark lever af den underskov af små nystartede virksomheder, som et par håndværkerelever eller et par studerende starter uden kapital. Når så kapital er så hårdt beskattet i Danmark, er der ingen, som er risikovillig og uden risikovillig kapital ingen små virksomheder, der kan vokse sig store!

  Liked by 1 person

 10. JANESDANMARK 17. februar 2021 / 16:24

  Sandelig har du ret i frakendelse af Mette Frederiksen evner.

  Hun går i Anker Jørgensens fodspor, som hun dyrkede siden hun som helt grøn og klam stod nøgen bag en bold med et stort A.

  Denne plakat ligger stadig at finde på google, selvom de har forsøgt at stoppe.

  Like

 11. Piotr 17. februar 2021 / 17:47

  @ INO! Immunforsvar. Meget præcist!
  P. Stem NB! SIAD!

  Liked by 1 person

 12. Bruno Jensen 18. februar 2021 / 11:31

  Når det oplyses, hvor mange penge, der årligt går til at mætte indvandrermaver, er det altid nettobeløbet, der tales om. Spekulerer over, om de 73 mia. er netto eller brutto…

  Liked by 1 person

 13. JANESDANMARK 18. februar 2021 / 12:02

  Alle udgifter er stærkt underdrevne.

  Dertil er hvidvask til dansk statsborgerskab, hvor de ikke regnes med.
  Sort er vasket til hvid etnisk dansker.

  Like

 14. Den Nervøse 18. februar 2021 / 14:14

  En kattegatforbindelse koster 65 mia. kroner! Det betyder at vi kan bygge en ny Kattegatforbindelse inkl. diverse budgetoverskridelser om året! Bare lige for at sætte det lidt i perspektiv! Er der en voksen til stede i regeringen? Eller bare en økonom?

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s