Mette Frederiksen lovede færre på førtidspension: 19 pct. flere ikke-vestlige indvandrere modtager nu ydelsen

https://berlingske.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_x_large/image/138/1386464/23657707-.jpg

Mette Frederiksen stod som beskæftigelsesminister bag en reform, som trådte i kraft i 2013 med det formål at indsnævre adgangen til førtidspension. Hun ville især bremse, at yngre mennesker blev »parkeret« på livslang passiv offentlig forsørgelse.

Reformen virkede straks efter hensigten: Antallet af tildelinger af førtidspension faldt brat lige efter.

Men siden er det gået den stik modsatte vej. Ifølge Politiken er antallet af danskere, som får tilkendt førtidspension, steget støt siden 2013, og nu har det nået et niveau, så der sidste år ligefrem kom flere nye førtidspensionister til end før reformen.

Før reformen svingede det i runde tal mellem 1.000 og 1.500 nye førtidspensionister om måneden. Sidste år nåede det op på 2.477 nye førtidspensionister i juli.

Min kommentar:

Politiken manipulerer voldsomt. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I starten af 2013 modtog 199.806 oprindelige danskere førtidspension. Per 1. oktober 2020 var det antal faldet til 175.919. En nedgang på 14 procent.

Til gengæld voksede antallet af ikke-vestlige personer på førtidspension i det samme tidsrum: Fra 31.466 til 37.329, hvilket svarede til en stigning på 19 procent.

Alle tallene kan hentes frem her: https://www.statistikbanken.dk/AUK04

Politiken fremstiller det som om, at det er etniske danskere, der i stigende grad modtager førtidspension, selvom færre oprindelige danskere modtager ydelsen sammenlignet med 2013. Desuden fortier avisen, at antallet af ikke-vestlige personer på førtidspension er steget markant.

Som beskæftigelsesminister lovede Mette Frederiksen, at der ville komme færre på førtidspension. Da hun blev statsminister, lovede hun at stramme udlændingepolitikken.

Fakta er:

 • Færre danskere på førtidspension
 • Flere ikke-vestlige på førtidspension
 • Det samlede antal af ikke-vestlige i Danmark er steget med 11.000 personer, siden Mette Frederiksen blev statsminister.

8 thoughts on “Mette Frederiksen lovede færre på førtidspension: 19 pct. flere ikke-vestlige indvandrere modtager nu ydelsen

 1. Christian 13. april 2021 / 10:38

  Politikken er simpelthen ikke troværdige. Hvad med deres nye kampange for at få ISIS terrorister in spe og deres mødre (som er terrorister) til Danmark? Så hvad vil de ikke lyve om for at få solgt nogle abonementer til godhedssegmentet.

  Liked by 2 people

 2. Erhvervsøkonom Ole K. Ersgaard MDM, PD 13. april 2021 / 10:41

  Den alternative U-landsbistand fornægter sig ikke.

  I 1990 var der 2.979 ikke vestlige indvandrere på førtidspension. 20 år efter (i 2010) var antallet vokset næsten 10 gange til 27.375*. Og de efterfølgende 10 år er antallet vokset som nævnt i artiklen til 37.329.

  En stigning på 36%. (Hertil er der foruroligende mange, der er parkeret på kontanthjælp. År efter år).

  Der har været A-/V ledede regeringer fra d. 25. januar 1993+. Resultatet viser, at der heller ikke på det område har været den store forskel – udover retorikken og underholdningsværdien.
  At de skabsradikale har og er dominerende i S+V+C fornægter sig ikke. Bedre er det jo ikke blevet af DF´s gigantiske svigt i 2015-19. Når man stemmer på det samme får man jo logisk nok mere af det samme.

  *
  https://www.berlingske.dk/samfund/indvandrere-paa-foertidspension-er-tidoblet

  Liked by 2 people

 3. Allan Gorm Larsen. 13. april 2021 / 11:06

  Det er prisen for at tage så mange ubrugelige migranter ind.
  Jo syrerene er jo så dygtige?!. Der er bl.a. Filosoffer, læger lærere, forfattere, professorer, videnskabs mænd og m.fl. imellem.
  Man kan så spørge: hvor finder man dem?!.
  Jeg har mere indtryk af at langt de fleste består af mullaher ude fra sletterne af.
  Nej hellere give disse førtidspension, da de ikke dur til andet, end etniske danskere, som nu skal trækkes i gennem ydmygende arbejdstester, som de færreste kan klare.
  Stram udlændinge politik, tja, det kan der være mange meninger om, men MIN er helt klar, DUR IKKE, om igen!!!!!!!!.

  Liked by 2 people

 4. Henriette Krogh 13. april 2021 / 14:31

  Det kan ikke være rigtig at jeg ikke kan få førtidspension jeg har gået i 16,6 år jeg har søgt tre gange og fået afslag jeg kommer ikke i arbejde igen det har jeg papir på.

  Liked by 2 people

 5. ino 13. april 2021 / 14:33

  Har I glemt Ydelseskommissionen? Det har Mette ikke, men hun gav dem fire måneder mere inden de skulle komme med deres beretning. Den er lovet færdig her i april, og det skulle ikke være en aprilsnar, så den er nok på trapperne..

  Liked by 2 people

 6. Ehm Christensen 13. april 2021 / 18:19

  Det er jo totalt uacceptabelt at 19 % flere muslimer har fået førtidspension! Mon det er lægeligt begrundet???

  tir. 13. apr. 2021 kl. 09.27 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Mette Frederiksen stod som beskæftigelsesminister bag en > reform, som trådte i kraft i 2013 med det formål at indsnævre adgangen til > førtidspension. Hun ville især bremse, at yngre mennesker blev ‘ parkeret’ > på livslang passiv offentlig forsørgelse. Re” >

  Liked by 1 person

 7. JANESDANMARK 13. april 2021 / 20:05

  Mette Frederiksen tilhører kategorien af totalt uduelige til at arbejde for det danske Folk.
  Hun arbejder for sin egen magt i stue med EU og verdenskommunismen i forklædning, som både rød og pseudoblå.

  DF har forspildt chancen undtaget få af deres bedste folk incl Blixt og Messerschmidt.
  NYE politikere som http://www.nyeborgerlige.dk hopper ikke på nedlukninger og coronapas, som et jødesymbol eller udskamning endsige tvangsvaccinering eller test med det kræftfremkaldende vat-topstykke vædet i ethylenoxid.

  Skandaløst fra mink aflivninger til grundlovsbrud.

  Like

 8. Den Nervøse 13. april 2021 / 23:37

  Det er så enkelt, Socialdemokraterne siger det rigtige og gør det forkerte, og der to grunde til at hun lykkes med det, det ene er en ualmindelig vingeskudt opposition, og journalister som i øvrigt er lige så røde som hun og i øvrigt er uvidende, tendentiøse og dovne!

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s