Som minister i Thorning-regeringen stod Mette Frederiksen bag nyttejob-fiaskoen: Nu vil hun indføre det igen for ledige indvandrere

https://berlingske.bmcdn.dk/media/cache/resolve/image_x_large/image/30/301891/7280142-sprgetime-med-statsministeren-helle-thorning-schmidt-her-statsministeren-i-samtale-med-mette-frederiksen.jpg

Analyse:

Det var Mette Frederiksen, der som beskæftigelsesminister i Thorning-regeringen i 2013 kom på ideen med nyttejob. Det var en tordnende fiasko.

Der var f.eks. store enorme omkostninger ved ordningen, hvilket gjorde, at over halvdelen af kommunerne ikke sendte en eneste ledig i nytteindsats, selvom kommunerne var forpligtede til det ifølge den daværende lovgivning.

Ifølge Odense Kommune koster et enkelt nyttejob 20.000 kroner.

Men nu skal nyttejob-fiaskoen så prøves igen. Statsminister Mette Frederiksen prøver at bilde befolkningen ind, at regeringen vil tvinge arbejdsløse indvandrere – især kvinder – til at yde en indsats for deres understøttelse. Det skal føre til højere beskæftigelse blandt ikke-vestlige indvandrere.

Hvem tror på den?

Højtstående socialdemokrat advarer

Formanden for Kommunernes Landsforening er socialdemokraten Jacob Bundsgaard, der også er borgmester i Aarhus. Han advarer om, at nyttejob ikke virker.

»Vi er ret usikre på, om nyttejob er det rette redskab. De erfaringer, vi har, er, at det ikke bringer borgerne tættere på et job. Det er nogle andre indsatser, der skal til. Det virker bedst, når man kommer ud på en rigtig arbejdsplads,« siger KL-formanden.

Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd slår også fast, at nyttejob ikke nytter noget.

»At komme i nyttejob kan godt skræmme nogle til at finde et job, men man kan sætte spørgsmålstegn ved, om det giver de kvalifikationer, som arbejdsmarkedet efterspørger,« forklarer seniorforsker Frederik Thuesen fra forskningscentret.

Min vurdering

Efter min vurdering vil der sikkert være nogle indvandrere, der bliver sendt ud i et forløb, der vil vare i to-tre måneder. Herefter vil de få lov til at tage hjem og indkassere deres overførselsindkomster, som de plejer.

De fleste ledige indvandrerne vil imidlertid finde på alle mulige undskyldninger, hvilket vil inkludere påstande om pludseligt opståede sygdomme. Ifølge statsministeren skal de trækkes i ydelse, hvis de undlader at møde op uden at have en god grund, men igen: Hvem tror på den?

Medierne spiller som sædvanlig med på Mette Frederiksens manipulationer og kalder forslaget om nyttejob for »meget stram udlændingepolitik«. Sandheden kommer desværre først frem efter næste folketingsvalg, når nyttejob-ordningen har kørt i nogen tid.

4 thoughts on “Som minister i Thorning-regeringen stod Mette Frederiksen bag nyttejob-fiaskoen: Nu vil hun indføre det igen for ledige indvandrere

 1. Allan Gorm larsen 8. september 2021 / 17:59

  En fiasko bliver sjældent en succes ved at blive gentaget, nej tvært imod.
  Hvad får regeringen til at tro at an alfabeter vil kunne bestride et moderne job .
  Så er det nok nemmere at sætte disse på evig forsørgelse. Men, det bedste vil være at udvise dem til nærmeste sikre land, hvor de fleste kommer fra.

  Liked by 1 person

 2. hans joe greencroft 9. september 2021 / 09:10

  de fleste luksusflygtninge har aldrig arbejdet. taenk foerst paa danskerne og isaer de der har knoklt hele livet og nu intet faar, er hjemlose, bliver pisset ned paa etc. skam jer. venstrefloejens hopper taenker kun paa fuldblodsaraberne med lem,

  Like

 3. Ehm Christensen 9. september 2021 / 15:12

  Held og lykke – Der er ikke andet end luftkasteller – virkeligheden kommer igen til at se helt anderledes ud. Rent valgoplæg, der ikke føres ud i livet!

  ons. 8. sep. 2021 kl. 16.03 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Kommentar: Det var Mette Frederiksen, der som > beskæftigelsesminister i Thorning-regeringen i 2013 kom på ideen med > nyttejob. Det var en tordnende fiasko. Der var f.eks. store enorme > omkostninger ved ordningen, hvilket gjorde, at over halvdelen af kommun” >

  Liked by 1 person

 4. Bruno Jensen 9. september 2021 / 17:29

  “De fleste ledige indvandrerne vil imidlertid finde på alle mulige undskyldninger, hvilket vil inkludere påstande om pludseligt opståede sygdomme”

  Ikke utænkeligt. Men den slags kræver som regel lægeerklæringer, så måske bør der kigges lidt på, hvilke læger der er, som på den ene eller den anden måde profiterer på at slikke muzziernes bagdele.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s