Thulesen kritiserer Vermund: Hun skal jo vælte en borgerlig statsminister, selvom vedkommende skriver hendes krav ind i et regeringsgrundlag

https://www.altinget.dk/images/article/245762/83166.jpg

Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har givet et interview i Ekstra Bladets podcast »Ingen kommentarer«. Her fortæller hun, at hvis hendes ufravigelige krav om asylstop og konsekvente udvisninger af kriminelle udlændinge skrives ind i et kommende borgerligt regeringsgrundlag, så vil hun ikke vælte den borgerlige statsminister, såfremt vedkommende aktivt arbejder for at omsætte kravene til konkret lovgivning.

Vermunds udmeldinger bliver kritiseret skarpt af DF-formand Kristian Thulesen Dahl. Han siger til Politiken, at Pernille Vermund med sine udtalelser afslører sig selv. Vermund er »inde i ålerusen og taler som en ganske almindelig politiker«:

»Vermund har ligesom givet det indtryk, at hun kunne noget særligt. Vi andre havde svigtet, men med den måde at arbejde på, som hun havde, kunne hun få tingene til at ske på en helt anderledes måde end os andre,« siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken – og fortsætter:

»Og det, der sker nu, er, at det går mere og mere op for os alle sammen, at det tror hun heller ikke selv på. Og derfor er hun jo i gang med at finde en metode for, hvordan man så kan skrive nogle ting ned på et stykke papir, der så kan være et alibi for, at man alligevel godt kan støtte en borgerlig regering.«

Min kommentar:

Det ville jo være fuldstændig vanvittigt, hvis Pernille Vermund fik skrevet sine krav ind i et regeringsgrundlag og umiddelbart herefter væltede den statsminister, der lige havde opfyldt hendes krav.

Men det er præcis det, som Thulesen Dahl hævder, hun skal gøre for at opfylde sine løfter til Nye Borgerliges vælgere.

Mon ikke NB’s vælgere godt kan forstå, at asylstop og konsekvente udvisninger af kriminelle udlændinge ikke kan vedtages i Folketinget på dag ét under en eventuel borgerlig regering? Og mon ikke langt de fleste kan gennemskue, at Thulesen Dahls udtalelser stinker langt væk af desperation?

6 thoughts on “Thulesen kritiserer Vermund: Hun skal jo vælte en borgerlig statsminister, selvom vedkommende skriver hendes krav ind i et regeringsgrundlag

 1. M.S. Carstens 1. oktober 2021 / 21:36

  Kristian Thulesen Dahl skulle være den sidste til at åbne munden!
  Jeg må vedholde mig min foragt for DF/Kristian Thulesen Dahl, der opstod i 2015 0g blev grundfæstet i 2018!!
  Kristian Thulesen Dahl er en taburetklæber, der skulle have været ude for længst.
  DF er YT!!!

  Like

 2. Allan Gorm larsenDer er I u 1. oktober 2021 / 23:37

  Der er KUN en måde at komme ud af den misserne på. Udvisning for bestandig ved den mindste ballade samt øjeblikkeligt asylstop.
  pernille Vermund har fuldstændig ret.

  Like

 3. Piotr 2. oktober 2021 / 00:17

  Jaja Tullemannen, det er panik før lukketid, desperationen skriger ud af hans blodfattige fjæs. bare vent til efter kommunalvalget, så er festen forbi, DF bliver “ausradiert” og der bliver intern krig hos DF!

  Undre hvilken “borgerlig statsminister” Tullemannnen hentyder til?
  Mig bekendt er der kun 4 borgerlige medlemmer på Chr-borg, de sidder alle hos NB.
  Resten er socialdemokrater eller det der er værre!

  Stem NB! SIAD!
  P.

  Liked by 1 person

 4. hans joe greencroft 2. oktober 2021 / 07:55

  tullenulledullepullemand!! nogle aal er bedre til at sno sig end andre og mange finde hurtigt den rigtige vej om noedvendigt. hvorfor drager du ikke hjem til lillemor og heden i det moerke, hvor du kan dyrke jorden, avlede mink og svin samt dyrke roer???

  Like

 5. Richard 2. oktober 2021 / 09:52

  Mig bekendt var DF med Thulesen Dahl ved rorpinden i 2018 støtteparti for en regering, eller rettere en egenrådig statsminister, der underskrev Marrakesh-aftalen – at man ikke tog et flygtningevalg dengang, er mig komplet ubegribeligt. Havde man gjort det, havde man styrket sin allerede dengang stærke position. Men når man groft svigter sine vælgere, så vil de helt naturligt gå andre steder hen, som f.eks. til NB – og de kommer ikke tilbage. Som man siger: Gå ALDRIG tilbage til en fuser – DF er færdige …

  Liked by 1 person

 6. Bruno Jensen 2. oktober 2021 / 11:02

  Hvis ikke Thulesen Dahl ønsker at afvikle DF fuldstændigt bør han måske overveje at stikke piben ind.

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s