Blå blok har brug for et levedygtigt DF: Nu skal Morten Messerschmidt kæmpe for at holde partiet over spærregrænsen

https://img.nordjyske.dk/s3/nj-prod-public-images/rkajtj1gUdAXY1SG0UwaPN2q5zw.jpg

Analyse

Søndag er Morten Messerschmidt blevet valgt til formand for Dansk Folkeparti. Glæden bliver imidlertid kort. Problemerne hober sig nemlig op for den nye formand.

Flere truer med at forlade DF’s folketingsgruppe i protest mod Morten Messerschmidt. Det vil være et stort nederlag for Messerschmidt, som ifølge egne udsagn ønsker at samle partiet. Den slagne formandskandidat Martin Henriksen antyder også kraftigt, at han vil forlade DF.

Inger Støjberg vil efter al sandsynlighed skabe et nyt parti. Det vil koste stemmer for mange af de blå partier, inkl. DF. Flere fremtrædende DF’ere har desuden planer om at melde sig ind i Støjbergs parti.

Der venter to retssager mod Messerschmidt, der handler om svindel og dokumentfalsk. En i byretten og derefter ankesagen i landsretten. DF-formanden kan risikere at blive dømt skyldig umiddelbart inden et folketingsvalg. Datoerne ligger endnu ikke fast.

Den seneste meningsmåling siger 4,5 procent til DF. Med de mange problemer forude er det ikke realistisk, at resultatet ved næste folketingsvalg bliver lige så godt. Morten Messerschmidt og co. skal formentlig kæmpe hårdt for at holde sig over spærregrænsen på to procent.

Blå blok har brug for et levedygtigt DF for at kunne trække nogle vælgere hen over midten. Det har DF historisk kunne gøre med en stram udlændingepolitik og en rød økonomisk politik. Men det kriseramte parti har nu nok at gøre med at overleve.

16 thoughts on “Blå blok har brug for et levedygtigt DF: Nu skal Morten Messerschmidt kæmpe for at holde partiet over spærregrænsen

 1. Ehm Christensen 23. januar 2022 / 18:25

  Tillykke Morten Messerschmidt !

  søn. 23. jan. 2022 kl. 17.21 skrev Kulturradikalisme Smadrer Danmark :

  > KSD posted: ” Analyse Søndag er Morten Messerschmidt blevet valgt til > formand for Dansk Folkeparti. Glæden bliver imidlertid kort. Problemerne > hober sig nemlig op for den nye formand. Flere truer med at forlade DF’s > folketingsgruppe. Det vil være et stort nederlag f” >

  Like

 2. ino 23. januar 2022 / 19:23

  Først et til lykke til Morten Messerschmidt, men om han kan redde partiet fra undergangen er endnu uvist. Tale- og skrivegaverne har han utvivlsomt. Men han har også en Pia Kjærsgaard som burde være gået på pension i 2015. Det havde sikret hende et flot eftermæle i Danmarks politiske historie. Nu bliver hendes karriere i stedet en politisk tragedie. Hun kunne og burde have valgt et pragtfuldt otium i Gentofte, på Enø eller i Grækenland – frit valg af opholdssted alt efter årstiden – men hun valgte desværre at fortsætte i partiet ad absurdum. Trist.
  Vi får se hvad Morten formår – med Pia på bagsmækken.

  Like

 3. Henning Jensen 23. januar 2022 / 19:29

  Ehm Christensen/18:25. Du skriver: “Tillykke Morten Messerschmidt!”
  Jeg ville ønske at jeg kunne være enig med dig, men det er jeg ikke. Efter min mening er Morten Messerschmidt slet ikke manden der kan samle DF.
  Meget desværre, for der er brug for partiet på højrefløjen.

  Martin Henriksen burde dog heller ikke have være sat i spidsen for DF, hans ofte markante holdninger splitter af og til mere end de samler.
  Derimod udstrålede Merete Dea Larsen både omfavnelse og “en neutral ny start”, ikke mindst fordi hendes fjender i partiet er langt færre end hendes to medbejleres. Men Merete Dea Larsens tidligere lidt anonyme deltagelse i DF var på forhånd en hæmsko, hun skulle forlængst have haft en mere fremtrædende rolle. Så her i kampen om formandsposten var hun reelt slet ikke en valgmulighed.

  Og hvad så nu, hvor der skal være folketingsvalg indenfor en overskuelig fremtid?
  I bedste fald kan Morten Messerschmidt holde partiet oppe på de 4,5 procent, men selv det vil formentlig ikke være nok til at samle et flertal for en kommende blå blok i Folketinget.
  Resultatet bliver hermed yderligere 4 år med Mette Frederiksen, og hendes mange spindoktorer og kanylesagkyndige.
  Landet stander i våde!

  Like

 4. Allan Gorm larsen 23. januar 2022 / 19:47

  Morten Messerschmidt er ikke min mand, men jeg respekterer resultatet og håber dermed at han vil leve op til sine løfter.
  Så jeg tager den derfra.
  Personligt så jeg hellere Martin Henriksen som formand, men jeg tager resultatet til efterretning.
  Hvad Meld og Feld angår, så mener jeg at Messerschmidt bliver frifundet, da jeg ikke tror på de anklager som er rettet imod ham.

  Like

 5. Allan Gorm larsen 23. januar 2022 / 19:49

  Rettelse, håber jeg på.

  Like

 6. olemikael 23. januar 2022 / 20:00

  Godt man militært blev uddannelse enkeltkæmper, for Det er der Brug for i denne tid, hvor alle nationale kræfter burde stå sammen om at redde fædrelandet!
  Nej, vi er der, hvor vi hver for sig må stå sammen med vores nære venner og familie…
  Dem vi deler holdninger, Kultur og race med!!!!

  Sammenhængskraft?
  I samfundet nej!
  I politik nej!

  Like

  • olemikael 23. januar 2022 / 20:03

   „uddannet som enkeltkæmper“!

   Like

 7. Ivan Dybdal 24. januar 2022 / 08:44

  »Wollt Ihr den totalen sammenhængskraft?«, som Niels Lillelund i går parodierede statsministeren i sin klumme i JP. Det er jo kun en overgang, så kommer livet tilbage?
  Stats tv dvs DR og Tv2 styrer. De sendte både DF og MM til tælling for at have brugt EU-penge som alle andre.
  De har stadig DF og MM på sigtekornet og slipper dem ikke. De vil ikke lade sig fravriste deres ‘jagttrofæ’ DF. De fortsætter jagten 🙂

  Like

 8. Bruno Jensen 24. januar 2022 / 10:42

  Ordet folkeparti og politikernavnet Messerschmidt hører vist ikke rigtig sammen. Så ikke nok med, at DF mister medlemmer, partiet mister også vælgere.

  Like

 9. M.S. Carstens 24. januar 2022 / 23:04

  Jeg vælger at lade DF om deres.

  Men hvis vi i blå blok skal kunne tiltrække de vælgere som falder fra, så skal vi NB langt længere frem med klar oplysning,
  om at syge og handicappede danskere fortsat kan regne med skattebetalt støtte.
  Der hersker, i befolkningen, en generel opfattelse af, at NB omgående vil, at alle forsørger sig selv.
  NB bør gøre mere, for at forklare den langsigtede plan (over generationer?) og understrege, at hverken handicappede eller nutidens pensionister
  mister deres forsørgelse eller rettigheder.

  De nævnte borgere, er langt hen ad vejen enige i NBs udlændingepolitik, men de er bange for de økonomiske udsigter,
  som bl.a. handicapforeninger og sociale-fagforbund “dæmoniserer”.
  – ja, de har sågar opfordret deres omsorgsgivende arbejdere, til at advare deres borgere/klienter mod at stemme på NB.
  (ved sidste FT-valg)

  Like

 10. Henning Jensen 25. januar 2022 / 00:36

  M.S. Carstens – 24. januar – 23:04.
  Du har fat i noget rigtigt her, men NB har valgt at være et Facebook-parti, så hvis man ikke er deltager på Zuckerbergs censurerende webside, så er NB stort set et lukket land.
  Så må man nøjes med det som andre skriver og mener om partiet på godt og ondt, og gætte sig til resten.
  🙂

  Like

  • Bruno Jensen 25. januar 2022 / 18:12

   “NB har valgt at være et Facebook-parti”

   Og personligt vil jeg foretrække at “gætte mig resten” frem for at lade Facebooks algoritmer registrere, at jeg kigger på NBs profil. Man ved jo aldrig, hvad vej vinden en skønne dag blæser.

   Like

  • M.S. Carstens 25. januar 2022 / 21:44

   Tak for responsen. Den hjælper mig i mine argumentationer, for at NB ikke skal agere støtte for Zuckerbergs, verdensomspændende, censurerende webside/pengemaskine/magtfaktor.
   Selv klarer jeg mig, med info pr. mail (nyhedsbreve osv.) og forlangende af, at lokale nyheder sendes ud pr. mail, striks siddeløbende med
   FB-informationer.

   Like

 11. Allan Gorm larsen 25. januar 2022 / 04:52

  Hvis jeg har forstået det rigtigt, så har DF fået dobbelt så mange nye medlemmer, som de har mistet.
  Om tendensen holder, ja det vil vise sig. Lad os nu lige give det en chance.

  Like

 12. Allan Gorm larsen 25. januar 2022 / 23:06

  Det er blevet oplyst at DF , inden for det sidste døgn har fået ca 2100 nye medlemmer, og 90 har forladt partiet. (Kilde Dit Overblik).

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s