Professorer: Migranterne bliver jo aldrig sendt hjem alligevel. Derfor er regeringens lempelse uden betydning.

 

Analyse:

Regeringen vil give ret til fortsat ophold i Danmark til migranter (såkaldte flygtninge), hvis de er indskrevet på en uddannelse. Flere borgerlige partier kalder det for en stor lempelse og et opgør med paradigmeskiftet. Det skriver Altinget.

To professorer afviser dog, at der er tale om en reel lempelse af udlændingepolitikken.
Jon Kvist er professor i offentlig politik og velfærd på Roskilde Universitets institut for samfund og erhverv. Han udtaler:

“Vi ved, at rigtig mange flygtninge ender med at blive i Danmark, fordi de ikke kan eller vil sendes hjem. Så hvis man skal have den billigste model for samfundsøkonomien, så er det klogt at kvittere for, at folk tager uddannelse, arbejder og betaler skat, i stedet for at de skal forsøges af samfundet,” siger han.

Økonomiprofessor Jacob Arendt mener, at regeringens initiativ vil få betydning for relativt få mennesker.

“Jeg tror ikke, det vil give et voldsomt udslag i, hvor mange der ender med at få en permanent opholdstilladelse. Både fordi det er svært at sende folk tilbage til deres hjemland. Men også fordi, det er relativt få, der har evnerne til at færdiggøre en uddannelse,” udtaler Arendt.

Reel snak

De to professorer siger reelt: Migranterne bliver jo aldrig sendt hjem alligevel. Derfor er regeringens lempelse vedrørende ophold til migranter i uddannelse uden betydning.

I øvrigt er det bemærkelsesværdigt, hvordan diverse eksperter er begyndt at tale relativt ærligt om udlændingeområdet. Peter Starup fra Syddansk Universitet, der er lektor i udlændingeret, var på banen i oktober. Her fortalte han, at så længe politikerne ikke vil trække Danmark ud af diverse konventioner, er løfter om en stram udlændingepolitik ikke mulige at gennemføre.

Eksperterne må føle sig meget sikre på, at Folketinget ikke indfører reelle stramninger. Ellers ville de ikke udtale sig så bramfrit. Man kunne ikke forestille sig den samme åbenmundethed i slutningen af 90’erne og starten af nullerne, da DF var på fremmarch.

Advertisement

6 thoughts on “Professorer: Migranterne bliver jo aldrig sendt hjem alligevel. Derfor er regeringens lempelse uden betydning.

 1. Allan G Larsen 13. januar 2023 / 21:25

  Næh, vi bliver nok til at slæbe rundt på åget i al evighed.
  EU og konventioner vil for altid hænge over vore hoveder, med mindre, der dukker nogle ledere, med hår på brystet, op. Men det skal vi nok ikke forvente lige med det første.

  Like

 2. olemikael 14. januar 2023 / 11:54

  Som jeg har sagt de sidste 50 år, fra min politiske opvågnen:

  Politikerne er stort set ALLE landsskadere!

  Ja, der findes enkelte undtagelser, brave Danske mænd og kvinder, som strider mod flertallet!
  Når så landsskaderne ved hvert eneste valg bakkes op af 80-85 % af bundnaive vælgere, som alle bekræfter tesen om demokrati, Ja, så har vi nationale Danskere tabt krigen!!

  Så lad svinene smadre Danmark helt!

  Personligt har jeg meldt mig ud af dette usympatiske, Danskfjendtlige samfund!
  Så vidt det nu kan lade sig gøre!

  Like

 3. olemikael 14. januar 2023 / 11:57

  NB: tesen om demokrati er giver af den tyskerne forfatter Goethe:

  „Demokratie, die Diktatur der Dummen!“

  Sådan er og bliver det!

  Like

 4. Allan G Larsen 15. januar 2023 / 10:51

  Jeg læste, i dag på netavisen, 24 NYT et indlæg af Frank Dahlgaard, K, hvor han udtrykte sin vrede over vælgere som fremsætter bl.a dødstrusler i mod de, (politikere) som udtaler sig kritisk om hist og hint.
  Jeg mener at det er noget svineri, når vælgere opfører sig på den måde.
  Jeg er selv kritisk overfor forskellige politikere, men lægger skarp afstand til vælgere som opfører sig på den måde.
  Jeg kan på en måde godt forstå at det er svært at få folk til at stille op, når man tænker på, hvilken risiko der er ved at føre politik.
  Man kan sagtens være kritisk, uden, at være direkte ubehagelige.
  Som sagt, er jeg selv kritisk tit, men bruger ikke ukvemsord eller øgenavne, da jeg mener at det ikke fører til noget som helst.

  Like

 5. Ivan Dybdal 15. januar 2023 / 14:43

  I demografi og biologi ser man en gøgeunge effekt ! 🙂
  Vi så den med masseindvandringen til amerika, hvor den oprindelige etniske befolkning i dag kun udgør 2% i USA.
  Dengang var der ikke demokrati i amerika, men måske kan et demokrati som DK heller ikke forhindre en langsom befolkningsudskiftning af den etnisk oprindelige befolkning?
  Jamen, måske kan vi så i det mindste stoppe den fortsatte indvandring af folk vi ikke ønsker? Nej ikke med de nuværende love, som lektor i udlændingeret Peter Starup fra Syddansk Universitet har påpeget. Så længe politikerne ikke tør vedtage, at Danmark ikke skal følge de forældede flygtninge konventioner (vedtaget i 1951 i FN mhp flygtningsituationen efter 2. verdenskrig i Europa) er det ikke muligt at stoppe masseindvandring til DK.

  Like

 6. Piotr 15. januar 2023 / 23:14

  @ Ivan Dybdal. Du må se i øjnene at der ikke findes demokrati i Danmark!
  Hvis vi havde et demokrati ville vi kunne stoppe en langsom eller hurtig befolkningsudskiftning. MEN, vi bliver ikke spurgt.
  Et demokrati ville spørge befolkningen om de mener det er relevant, at vi over holder konventioner, der er mere end 70 år gamle. Det var trods alt en anden tid i 1951.
  Pt har vi 170(mindst) på tinge, der alle opfører sig som vindbøjtler, for at opnå en bid af magten.
  Når dette er vel opnået, drejer det blot om at overholde internationale konventioner samt forpligtigelser. Uanset at demografien med al tydelighed klart viser, at ens egen befolkning går til grunde.
  Demokrati og RetsStat er afskaffet, det viste sidste valg med al tydelighed!
  Om 12 måneder skal der stemmes igen. Stem blankt i protest!

  Direkte Demokrati NU1 SIAD! P.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s