Samuelsen lyver på direkte tv

Direkte i TV 2 Nyhederne siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, at danskerne vil få den samme service fra den offentlige sektor som i dag, hvis den bliver beskåret med de af LA ønskede 55,5 mia. kr. Samuelsen begrunder dette med, at LA følger de anbefalinger, der er kommet fra regeringens produktivitetskommission.
Det er en direkte løgn. Produktivitetskommissionen skriver:

Hvis kommissionens anbefalinger bliver fulgt, er det realistisk at nå det politiske mål om at hæve BNP med 14 milliarder kroner i 2020 gennem tiltag, der styrker produktiviteten i den private sektor, og at løfte produktiviteten i den offentlige sektor svarende til 12 milliarder kroner.

Kommissionens anbefalinger kan altså løfte produktiviteten med 12 mia. kr. i det offentlige. Det er meget langt fra den produktivitetsforbedring på 55,5 mia. kr., som LA opererer med. Medlemmer af kommissionen har da også flere gange sagt, at LA’s plan er yderst urealistisk; f.eks. her og her. Alligevel gentager Samuelsen løgnen.

Sandheden er dermed, at LA’s økonomiske plan vil forringe velfærden. Det må de selvfølgelig gerne have som politik, men så bør de melde det ærligt ud. Personligt har jeg dog svært ved at forstå, hvorfor LA vil skære i hjælpen til de ældre og i bevillingerne til skoler og børnehaver, når der findes meget nemmere metoder til at finansiere de ønskede skattelettelser. To eksempler:
Indfør et totalt stop for asylansøgere, og genindfør starthjælpen.

4 thoughts on “Samuelsen lyver på direkte tv

  1. Anonym 1. februar 2015 / 20:29

    Han snakker om produktivitet frem til 2025, ikke 2020. hav lige styr på facts

    Like

    • KSD 1. februar 2015 / 20:47

      Det er Samuelsen, der lyver om facts. Han henviser direkte til Produktivitetskommissionen. Som vist ovenfor nævner kommissionen en forbedring på 12 mia. kr., hvilket er meget langt fra de 55,5 mia., som LA påstår er det rigtige tal.

      Like

  2. Anonym 11. marts 2015 / 14:49

    Det er da ufattedeligt så snæversynet og urealistisk tankegang du går rundt med.

    LA er det eneste parti med et finansforslag der blevet igennem gået af finansministeriet og derefter blev det endda godkendt af finansministeriet.

    Ud over det er LA det parti der pakker tingene mindst ind eller retter dem der siger tingene mest lige ud.

    Tag Pia med ud af landet, hvis i skal være så uøkonomiske og umenneskelige.

    Like

    • intetnavntak 2. juni 2015 / 13:14

      Jeg er hedensk, ærke Dansk, hvis nogen forlader landet så bliver det dig. På den ene eller anden måde.

      Hvis der er en ting Danmark ikke kan lide så er det løgnere, alle ved at liberale snyder i skat. ALLE.

      Like

Skriv en kommentar