Tidligere socialdemokratisk overborgmester fik gyldent håndtryk på 5,2 mio: Pengene blev bevilliget af partifælle

jkm
Jens Kramer Mikkelsen

Jens Kramer Mikkelsen, tidligere socialdemokratisk overborgmester i København, fik et meget gyldent håndtryk, efter han i april blev bedt om at forlade sin stilling som direktør for det offentligt ejede udviklingsselskab By & Havn. Med sig har han nemlig fået en fratrædelsesordning til en værdi af 5,2 millioner kroner. Det skriver Politiken.

Bestyrelsesformanden i By & Havn, Carsten Koch, bekræfter beløbets størrelse over for Politiken. Det var Carsten Koch, der i sin tid udformede den kontrakt, som sikrede Jens Kramer Mikkelsen de 5,2 millioner.

Carsten Koch er ligeledes socialdemokrat. Han var minister i flere af Poul Nyrup Rasmussens regeringer. Han får 400.000 kroner om året for at være bestyrelsesformand i udviklingsselskabet. (Link, side 13).

By & Havn ejes af Københavns Kommune (95%) og staten (5%). Den nuværende overborgmester i København hedder Frank Jensen og er socialdemokrat. Selskabet har en negativ egenkapital på 3,8 milliarder kroner. Underskuddet for regnskabsåret 2017 var på 100 millioner kroner.

Min kommentar:

Det er socialdemokratisk pamperi af værste skuffe. Men københavnere stemmer rødt uanset hvad, så pamperiet vil fortsætte de næste mange år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s