Samuelsen: LA stemte for at afskaffe grænsekontrollen, fordi den var ren symbolik

For to dage siden var der på Anders Samuelsens Facebook-side en diskussion om Liberal Alliances holdninger til grænsekontrol og indvandring. Om grænsekontrollen skrev LA’s leder:

LA har stemt for afskaffelse af grænsekontrollen (som alle ved var ren symbolik).

Samuelsen tager helt fejl. Kontrol på selve grænsen har en stor og reel effekt.
Et eksempel: Bliver en menneskesmuglers transport af asylansøgere stoppet på grænsen, så er den i sagens natur ikke inde i Danmark. Dermed vil asylansøgerne ikke kunne få asyl her i landet.

Havde VKO’s grænsekontrol stadig været gældende, så ville den med stor sandsynlighed have begrænset antallet af indsmuglede asylansøgere. Alligevel står Samuelsen og LA fast på den aftale om afskaffelse af kontrollen, som de indgik med regeringen og Enhedslisten.

LA’s holdning til grænsekontrol er desværre stadig udtryk for grænseløs naivitet.

2 thoughts on “Samuelsen: LA stemte for at afskaffe grænsekontrollen, fordi den var ren symbolik

  1. Kim Kaos (@KimKaosDK) 18. januar 2015 / 10:01

    Den eneste grund til vi ikke har en effektiv grænsekontrol er at myndighederne håber at flygtningene smutter igennem Danmark og videre til Sverige/Norge.

    Stopper vi dem ved grænsen så siger de “Asyl” og så skal vi til at behandle deres sag – men det har man også en løsning på – men følger dem til toget og peger mod Sandholm og fortæller dem at det er der de skal (mens man håber de smutter direkte til Sverige).

    Bagsiden af den politik er naturligvis at narko og alle mulige møgører smutter ind og ud af landet som det passer dem

    Like

    • KSD 18. januar 2015 / 10:13

      “Stopper vi dem ved grænsen så siger de “Asyl” og så skal vi til at behandle deres sag.”

      Det er ikke rigtigt. Bliver en menneskesmuglers transport af asylansøgere stoppet på den dansk-tyske grænse, så vil asylansøgerne ikke få asyl her i landet, fordi de ikke er inde i Danmark. De vil være Tysklands problem. Det fremgår af Dublin-forordningen: http://tiny.cc/f2insx

      Like

Skriv en kommentar