Asylchef: Regeringen har gjort Danmark mere attraktivt for asylansøgere

Mariana Stoyanova er asylchef for Røde Kors i Bulgarien og har gennem de sidste 11 år observeret, hvordan asylansøgerne vælger, når de søger mod et europæisk land. Til Jyllands-Posten (10. marts) udtaler hun:

I flere år har Tyskland og Sverige stået øverst på listen over lande, som flygtninge har haft som målet for deres flugt. Men i de seneste to år er Danmark rykket op på listen over lande, som er attraktive mål for flygtningene. Det skyldes blandt andet den gode modtagelse, asylansøgere får her i landet, samt de høje sociale ydelser.

Thorning-regeringen afskaffede starthjælpen i december 2011. Det betyder, at godkendte asylansøgere i dag får langt højere ydelser end under VK-regeringen. Det har asylansøgerne opdaget og derfor rejser flere af dem til Danmark. Mariana Stoyanova forklarer:

Det er forbløffende, hvor meget asylansøgere ved om sociale ydelser, om modtagelsesforhold, sagsbehandlingstid, chancerne for at få opholdstilladelse og mulighederne for at få familiesammenføring hurtigt. Spredningen af informationer er meget effektiv via blandt andet Facebook-grupper og hjemmesider.

Kilder i dansk politi har tidligere sagt det samme:

Krigen i Syrien, og Skandinaviens ønske om at hjælpe ofrene, udnyttes af syrere, som i mange år har boet uden for Syrien. De ser deres chance for at komme til Danmark, og har helt styr på hvor mange penge, kommunen udbetaler til personer over 18 år.

Thorning-regeringen har altså gjort Danmark mere attraktivt for asylansøgere ved at afskaffe starthjælpen.

(Artiklen blev justeret den 20. august 2015.)

Opdatering:

Den Korte Avis har nu også en artikel med den samme vinkel:
Asylchef tager bladet fra munden: Danmark er selv skyld i de mange asylansøgere

3 thoughts on “Asylchef: Regeringen har gjort Danmark mere attraktivt for asylansøgere

  1. Kim Kaos 10. marts 2015 / 09:45

    Valg NU!!!

    Loft over kontanthjælp og startpakken skal genindføres

    Like

Skriv en kommentar