EU er kommet langt tættere på sammenbrud

Sandsynligheden for et sammenbrud af EU er i hastig stigning. Det skyldes den store gæld i eurozonen og den enorme tilstrømning af såkaldte flygtninge.

Det største problem i eurozonen er ikke Grækenland. Det er landets økonomi ikke stor nok til. Problemet er Spanien, Italien og Frankrig. Disse tre lande er også enormt forgældede samtidig med, at deres økonomiske betydning hver især er langt større end Grækenlands. Ydermere øges deres gæld konstant.

De tre lande kan i princippet stadig nå at få styr på økonomien med de rette reformer og nedskæringer, men viljen er ikke tilstede. Hverken hos politikerne – der er bange for ikke at blive genvalgt – eller hos befolkningerne, der er trætte af og vrede over deres politikeres brudte løfter.
Sandsynligvis vil partier i stil med græske Syriza derfor på et tidspunkt vinde magten i de tre lande. For Spaniens vedkommende kan det meget vel ske allerede til november i form af Podemos.

Spanien, Italien og Frankrig vil derfor formentlig inden for en årrække gå konkurs og forlade eurozonen. Inden da vil der have været mange skænderier og forhandlinger i EU-regi. Desuden vil der uden tvivl have været vedtaget flere utilstrækkelige hjælpepakker, der vil have øget gælden hos de andre EU-lande.
Det kan næsten kun ende i kaos og EU’s opløsning.

Sammenbruddet truer også fra en anden kant. Som Poul Christian Matthiessen, professor, dr. polit., og Gunnar Viby Mogensen, dr.phil, har forklaret, så vil det fra Afrika og Mellemøsten i de kommende år vælte ind i Europa med emigranter, der fejlagtigt betegnes som flygtninge.

EU har gjort situationen værre ved at insistere på Schengen og det grænseløse Europa. Man forsøger at løse problemet ved at tvangsfordele de udgiftskrævende og overgennemsnitligt kriminelle emigranter til alle EU-landene. Desuden vil den fælles retspolitik i EU forhindre de enkelte lande i at stramme udlændingepolitikken.
Alt dette vil naturligvis få EU-modstanden til at vokse gevaldigt og vil sandsynligvis også føre til et sammenbrud af EU.

EU bryder ikke sammen næste måned eller næste år, men om 10-15 år kan unionen meget vel være stendød. Denne gang for alvor.

One thought on “EU er kommet langt tættere på sammenbrud

 1. Dunno 3. august 2015 / 16:14

  Et totalt kolaps og konkurs af samtlige lande i europa er eu’s mål.
  Eu er skabt af eliten netop med det formål at overtage.
  Og det gør de ganske enkelt ved at få lande til at gå konkurs. Prøv at studer IMF feks, når først et land skal låne penge, så sætter de sig på bankerne, kræver lovændringer så udenlandske invenstore kan opkøbe. Derved kommer eliten til at eje alt hvad der er værd at eje.

  Se denne video, spol frem til 1t:15m:25s og se resten, der får du IMF forklaringen.

  Hvis du studere historie, vil du finde ud af at eliten er de samme som har skabt både 1. og 2. verdenskrig hvor målet var at tage over.
  Det er akkurat det samme der sker idag, lande bliver udplyndret på bedste vis, nytteløse hjælpe pakker til lande hvis gæld kun stiger for at skabe øget chance for konkurs i de øvrige lande osv osv.
  Du kan sammenligne det med 3. verdenskrig, overtagelse af lande. Den eneste grund til at der ikke falder bomber er fordi det er nemmere at gøre det politisk og værdierne kan stjæles og opkøbes digitalt.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s