Regeringen og DF indfører særregel for ansatte i Red Barnet og Læger uden Grænser: Beholder ret til dagpenge

41337

Ritzau skriver følgende:

Regeringen og Dansk Folkeparti lægger op til at ændre forslaget om opholdskravet for at have ret til dagpenge.
Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Ændringen betyder, at man skal have været i Danmark i 7 ud af de seneste 12 år for at være berettiget til dagpenge, når forslaget er fuldt indfaset.
I det oprindelige forslag var det syv ud af de seneste otte år. Parallelt med det oprindelige lovforslag indfases opholdskravet over tre år.

Aftalen indeholder fortsat en række undtagelser.

Det vil sige, at man eksempelvis ikke er omfattet af opholdskravet, hvis man er udstationeret for en dansk virksomhed eller det offentlige eller har opholdt sig i EU.
Også studerende eller udsendte for velgørenhedsorganisationer er undtaget.

Min kommentar:

Man kalder det »undtagelser«, men det er intet andet end særregler.
Regeringen er vild med EU, så det er ikke så overraskende, at den vil indføre en særregel, der giver dagpengeret til folk i EU-systemet. Men hvorfor går DF med til det? Er det ministerbilerne, der trækker?

Og hvorfor skal ansatte i velgørenhedsorganisationer beholde dagpengeretten? Det drejer sig bl.a. om personer, der er udsendt for Røde Kors, Red Barnet og Læger uden Grænser.
Det er vanvittigt, at regeringen og DF vil belønne folk, der aktivt arbejder for at sende flere migranter til Europa og dermed også til Danmark.

1 thoughts on “Regeringen og DF indfører særregel for ansatte i Red Barnet og Læger uden Grænser: Beholder ret til dagpenge

  1. Anonym 14. december 2018 / 11:51

    Svindel.

    Like

Skriv en kommentar