DF’s asylstop for syrere er et fornuftigt forslag, men begrundelsen er tåbelig

Dansk Folkeparti har foreslået et stop for asylbehandlingen af alle syriske “flygtninge”. DF’s  udlændingeord­fører, Martin Henriksen, mener, at der er en reel risiko for, at Islamisk Stat (IS) kan finde på at bruge det danske asylsystem til at begå terror.

Det er yderst fornuftigt at stoppe alle syrernes asylsager. Begrundelsen for stoppet er dog tåbeligt.

For det første er der ingen eksempler eller indicier på, at IS har forsøgt at bruge asylsystemet til at begå terror. Hvorfor skulle de også det, når de danske grænser er pivåbne, og enhver dermed kan rejse uhindret ind? Hvis en terrorist vil ind i landet, så ønsker han naturligvis at holde sig skjult for myndighederne; inkl. asylmyndighederne.
Desuden vil det formentlig være mere effektivt for IS at radikalisere de muslimer, der allerede har fået ophold i Danmark.

For det andet udsætter DF nu sig selv for angreb fra alle de andre partier – bortset fra Venstre – der anklager DF for at forsøge at udnytte terroren i København til at opildne til fremmedhad.

Begrundelsen for asylstoppet burde i stedet have været følgende:
Syrerne er ikke flygtet fra krig. De kommer til Danmark, fordi de her kan få flest penge fra det offentlige. Dette bekræftes af kilder i politiet. Citat fra denne artikel:

Politikilder fra Center Sandholm og fra Frontex-arbejdet ved de ydre grænser fortæller i øvrigt, at de virkelige flygtninge desværre meget sjældent når så vidt som hertil. Krigen i Syrien, og Skandinaviens ønske om at hjælpe ofrene, udnyttes af syrere, som i mange år har boet uden for Syrien. De ser deres chance for at komme til Danmark, og har helt styr på hvor mange penge, kommunen udbetaler til personer over 18 år.

Begrundelsen for DF’s asylstop for syrere bør derfor være økonomisk frem for sikkerhedspolitisk. Forhåbentligt griber DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, ind og ændrer begrundelsen. Ellers kan det fornuftige forslag ende med at koste mandater.

14 thoughts on “DF’s asylstop for syrere er et fornuftigt forslag, men begrundelsen er tåbelig

 1. Kim Kaos 27. februar 2015 / 10:14

  “Krigen i Syrien, og Skandinaviens ønske om at hjælpe ofrene, udnyttes af syrere, som i mange år har boet uden for Syrien. De ser deres chance for at komme til Danmark, og har helt styr på hvor mange penge, kommunen udbetaler til personer over 18 år.”

  Det har jeg gentaget igen og igen – det har lige fra dag et stået klokkeklart at mange “flygtninge” fra Syrien ikke har sat sine ben i landet i årevis.

  Man af de såkaldte flygtninge har ikke sat deres ben i landet i årevis – de har bl.a. boet i Tyrkiet med ser nu deres snit til at rykke op til det danske velfærds paradis hvor de kan skovle ind uden af skulle yde.

  Det er sgu på tide de folkevalgte vågner op og stopper trafikken

  Mange har boet i bl.a. Tyrkiet i årevis – har stiftet familie og ønsker nu adgang til de danske socialeyde

  Liked by 1 person

 2. Kim Kaos 27. februar 2015 / 10:16

  Ps. en redigerings mulighed ville være rart så man lige kan nå at fjerne en fejl

  Like

  • KSD 27. februar 2015 / 10:30

   Så vidt jeg ved, er det ikke muligt med en redigeringsmulighed, eftersom jeg er gratis bruger af wordpress.com .

   Liked by 1 person

   • Kim Kaos 27. februar 2015 / 10:37

    Trist – men hvis det findes en mulighed så forsøg at få den integreret

    Like

 3. Peter Andersen 28. februar 2015 / 10:53

  Det kan vel næsten være ligegyldigt hvad man bruger af grunde. Venstrefløjen har jo tænkt sig at angribe det alligevel.
  Jeg har hørt der er lavet en letlæselig koran, hvor alle gentagelser er udeladt og det hele er sat i kronologisk rækkefølge. Den fylder “kun” 204 sider.
  For nogle år siden forærede LA(Saxobank) hele folketinget et eksemplar af Ayn Rands “Og verden Skælvede” – en skønlitterær bog på over tusind sider. Var det ikke en idé om DF gjorde det samme med denne?

  Like

  • KSD 28. februar 2015 / 12:56

   “Det kan vel næsten være ligegyldigt hvad man bruger af grunde. Venstrefløjen har jo tænkt sig at angribe det alligevel.”

   Der er uden tvivl mange vælgere, der synes, at DF’s asylstop er for vidtgående. Derfor er det vigtigt, at argumenterne er i orden. Ellers kan medierne og de andre partier bruge forslaget til at dæmonisere DF med. En af grundene til, at DF har vokset sig så store op gennem årene, er netop, at partiet har argumenteret sagligt for sin udlændingepolitik.

   Like

   • Kim Kaos 28. februar 2015 / 13:05

    Omdele en koran??!?!?! Hvorfor skulle man dog det?

    Og vedr. asylstop så kan det ikke blive omfattende nok – der skal lukke helt af og alle der af en eller anden grund ikke kan få asyl skal hjem øjeblikkeligt.

    Derefter tømmer man alle fængsler for kriminelle ikke-danske statsborgere og sender dem hjem.

    Tålt ophold afskaffes og de sendes hjem med første fly og hvad der så sker med dem er ikke vores problem – det skulle de have tænkt på før de begik kriminalitet.

    Vi skal i det hele taget til at skrue bissen på og alle der ikke kan finde ud af at overholde loven ryger ud uanset hvad.

    De er jo ligeglade med fængsel – men lige så snart de skal ud så hyler og skriger de som små børn – så mon ikke en del vil tænke sig om når de ved at kriminalitet ALTID er ensbetydende med udvisning – ALTID:

    Like

   • Peter Andersen 28. februar 2015 / 14:10

    “Omdele en koran??!?!?! Hvorfor skulle man dog det?”

    Jamen, det skal man sgu da fordi vores beslutningstagere ikke aner hvad det er de har med at gøre.
    Men du er måske bange for de bliver omvendt..?!

    Like

   • Kim Kaos 28. februar 2015 / 14:25

    Nej det er jeg ikke – men de (muslimerne) bruger jo den bog som det passer dem så det kan da være komplet ligegyldigt hvad der står i den.

    Hvis alle hævder at deres fortolkning er den rette hvorfor skal vi så tvinge de stakkels folkevalgte til at læse det lort?

    I øvrigt så behøver vi ikke forstå dem – hvis der står en mand med en bog i den ene hånd og et gevær i den anden og truer os – så er der der kun en løsning: sigt på et punkt mellem bogen og geværet og tryk af.

    Like

   • Peter Andersen 3. marts 2015 / 10:01

    Det der vores bedste våben er viden. Det der er islams bedste våben er uvidenhed. Man kan ikke læse koranen på flere måder, men det hverken kan eller vil muslimerne indrømme. Og det behøver de heller ikke, så længe vi forbliver uvidende om det.

    Like

   • Kim Kaos 3. marts 2015 / 10:04

    Det er komplet ligegyldigt at læse i den skide bog – tåber råber at de vil dræbe os – vores svar skal komme i form at kugler

    Like

   • Peter Andersen 3. marts 2015 / 10:29

    Ok Kim, så siger vi det…

    Like

   • Kim Kaos 3. marts 2015 / 10:33

    Det gør vi nemlig for jeg bliver ikke enig med dig

    Like

   • Peter Andersen 3. marts 2015 / 22:16

    Ha ha… Jeg vil ha’ det sidste ord..!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s