Medierne gør deres yderste for at fremstille regeringens udlændingepolitik som stram

De sidste par måneder har medierne gjort deres yderste for at fremstille Thorning-regeringens udlændingepolitik som stram. Her følger tre eksempler:

I januar fortalte DR, TV 2 og stort set alle andre medier, at antallet på 14.815 asylansøgere i 2014 var “lavere end ventet”. Helt frem til august fastholdt regeringen, at der “kun” ville komme 7.500 asylansøgere. Alligevel udlagde medierne det som en sejr, at det faktiske tal var dobbelt så højt. Det blev baseret på, at regeringen i oktober øgede skønnet til 20.000.

For en uge siden kom der nye asyltal fra EU. Ud fra tallene kunne man regne ud, at fra 2011 til 2014 har den procentvise stigning i antallet af asylansøgere i Danmark været 2,7 gange højere end i EU.
Mediernes udlægning var følgende: Asylansøgere strømmer fortsat til EU – men ikke til Danmark

I går kom Ritzau så med følgende historie: Regeringens integrationsudspil lægger op til at skære i ydelsen til jobparate flygtninge under 30

For det første nævner Ritzau ikke, at regeringen afskaffede starthjælpen i december 2011. Det betyder, at “flygtninge” i dag får langt højere ydelser end under VK-regeringen.
For det andet er det kun 7.000 (17 %) ud af de i alt 41.000 ledige ikke-vestlige personer i Danmark, der er erklæret jobparate. Hvor mange af disse 7.000, der er mellem 18 og 30 år, fremgår ikke af Beskæftigelsesministeriets tal, men det kan ikke være mere end et par tusind. Regeringens stramning rammer altså kun ca. 5 % af alle ledige ikke-vestlige.

Medierne vil uden tvivl optrappe den regeringsvenlige propaganda, efterhånden som vi nærmer os valget. Her vil udlændingepolitikken være af stor betydning, eftersom vælgerne anser det for være det næstvigtigste politikområde; kun overgået af sundhed og sygehuse.

Opdatering:

Ifølge den nuværende lovgivning kan en flygtning kun blive sendt i arbejde, hvis vedkommende er erklæret jobparat af kommunen. Kun tre procent af flygtningene er kategoriseret som jobparate. 88 % er ikke erklæret jobparate, mens 9 % endnu ikke er kategoriserede. Det er dermed kun 246 flygtninge, der kan sendes i job med regeringens integrationsplan.

One thought on “Medierne gør deres yderste for at fremstille regeringens udlændingepolitik som stram

  1. Kim Kaos 21. marts 2015 / 09:15

    Jeg er forlængst holdt op med at lytte til hvad de siger og det er helt tydeligt at medierne er ganske røde og meget regeringsvenlige.

    Jeg forholder mig til det politikerne siger og dropper så de journalistiske tolkninger – deres udlægning af dagens sang er alligevel ligegyldig.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s