Antallet af voldtægtsanmeldelser er steget med 78 pct. på ét år

op

Antallet af voldtægtsanmeldelser er steget voldsomt på kun ét år. Det viser tal fra Danmarks Statistik:

voldtaegt

Voldtægtsanmeldelserne er steget fra 419 i 2015 til 744 i 2016. Det er en stigning på hele 78 pct.
En del af denne enorme stigning kan formentlig forklares med, at politiet registrerer disse anmeldelser på en ny måde. Men det kan ikke forklare hele stigningen på de 78 pct. Det samlede antal af anmeldte seksualforbrydelser er nemlig også steget kraftigt:

seksualforbrydelser

Som det fremgår, er antallet af anmeldte seksualforbrydelser steget med 46 pct. fra 2015 til 2016. Politiet har ikke ændret registreringsmetoden mht. denne kategori. Derudover er antallet af anmeldte voldsforbrydelser steget med 25 pct.
Alt tyder altså på, at der har været en stor og reel stigning i antallet af voldtægtsanmeldelser.

Hvad er så forklaringen på denne store stigning?
Politiet registrerer ikke etnicitet ifm. anmeldte forbrydelser, men vi ved fra Danmarks Statistik, at personer med oprindelse i muslimske lande er voldsomt overrepræsenteret blandt de dømte for voldtægt. Tal fra Danmarks Statistik viser desuden, at der siden starten af 2015 er givet 28.411 opholdstilladelser til “flygtninge” samt deres familiemedlemmer. Langt størstedelen af disse personer kommer fra muslimske lande.

Det siger sig selv, at jo flere personer fra muslimske lande, der får lov at komme til Danmark, jo større er risikoen for en stigning i antallet af voldtægter.
En stor del af forklaringen på den store stigning i antallet af voldtægtsanmeldelser skal derfor sandsynligvis findes i det faktum, at antallet af personer fra muslimske lande er steget kraftigt.

2 thoughts on “Antallet af voldtægtsanmeldelser er steget med 78 pct. på ét år

  1. Kim Kaos (@KimKaosDK) 23. januar 2017 / 12:41

    Og straffen er stadigvæk latterlig lille i forhold til forbrydelsen

    Vi har en strafferamme på 8 år plus mulighed for at give 50% ekstra – men det sker aldrig.

    Normalt fik en voldtægtsforbryder 2,5 år i snit men med meget møje og besvær er den straf nu hævet til 3.5 år – det er de folkevalgte meget stolte af (forstå det dem der kan) – det er stadigvæk meget langt væk fra max. straffen.

    Straffen mod seksuelle overgreb mod børn er ligeledes hævet fra 2.5 år til 3.5 år.

    Jeg ved ikke rigtig hvad de folkevalgte og dommerne render rundt og tror – men det er en hån mod de stakkels kvinder og børn der bliver udsat for voldtægt (jeg nægter at skrive overgreb da det ikke dækker over hvor en alvorlig forbrydelse voldtægt er).

    Vi skal have en minimum straf indført på den type forbrydelser – mindst 5-6 år hvis der ikke er begået anden vold end selve voldtægten.

    Voldtægt af børn skal altid give mindst 12 år og allerhelst livstid uden mulighed for løsladelse.

    Liked by 1 person

  2. René Olsen 26. januar 2017 / 12:10

    Kan kun være enig.

    Like

Skriv en kommentar